Hete zomers op het werk in Limburg

16/10/2022
|
34
adiabatische koeler

Het is zomer en dan ben je natuurlijk het liefste gewoon buiten, maar dit is niet altijd een optie. Misschien heb je al veel vrije dagen opgenomen, ben je al op vakantie geweest of het is gewoon druk op je werk.

Op het werk kan het ontzettend war worden en vooral in Limburg. Limburg is een provincie die niet veel invloed heeft van zee. De zee zorgt namelijk voor het afkoelen van een gebied. In dit artikel ga ik je een aantal tips geven hoe jij de Limburgse hitte op werk kunt overleven.

Drink genoeg tijdens je werk

Allereerst is het belangrijk dat je genoeg water drinkt wanneer je op kantoor bent. Hydratatie is enorm belangrijk voor het lichaam tijdens hitte en werkt daarnaast verkoelend. Laat voor deze keer de alcohol en koffie even staan en kies voor water. Alcohol en dranken waar cafeïne inzitten, zogen alleen maar voor het uitdrogen van het lichaam. Tenslotte is het belangrijk dat je geen ijskoud water drinkt. Kies daarom eerder voor een lauwwarme kruidenthee. Warme dranken kunnen zorgen voor het beter reguleren van de lichaamstemperatuur.

Houd de zon buiten

Sluit alle deuren, ramen, gordijnen, luxaflex en doe andere zonsverduistering dicht. Op deze manier hou je de zon en warme lucht buiten wat zorgt voor meer verkoeling op het kantoor. Dit kan natuurlijk niet bij alle kantoren. Is dit niet het geval dan kun je kantoor het beste zoveel mogelijk ventileren zodat de gevoelstemperatuur lager ligt.

Airco op je werk

Er zijn verschillende soorten koelers zoals een ventilator, airco of adiabatische koeler. Zoek deze dan ook op, want kantoren die beschikken over airco’s zijn een stuk koeler. Ook kun je afspraken inplannen in overheidsgebouwen of nieuwe kantoorgebouwen. Deze beschikken namelijk vaak over een betere klimaatbeheersing.

Blijf rustig en kalm

Het is warm en dit kunnen we niet veranderen. Hoe jij ermee omgaat heb je helemaal zelf in de hand. Wanneer jij je druk maakt over de warmte zal de lichaamstemperatuur alleen maar hoger worden. Blijf zo rustig mogelijk onder de warmte en accepteer dat het ontzettend heet is.

Probeer ook een beetje te ontspannen. We hebben een artikel geschreven hoe jij kunt ontspannen in Limburg.

Eet tijdens een warme dag op werk

Probeer geen eiwitrijke maaltijden te eten op warme kantoordagen, want hierdoor neemt het metabolisme in het lichaam toe waardoor je het warmer krijgt. Kies daarom sneller voor een stuk groente of fruit die waterhoudend is. Dit zijn producten zoals watermeloen, komkommer en tomaten. Tenslotte werkt pittig eten erg goed tegen de warmte. Door pittig eten ga je transpireren waardoor het lichaam sneller afkoelt.

Dit waren ze dan, 5 tips die jij kunt gebruiken tegen de warme zomerdagen op je werk! Ik hoop dat je iets aan de tips hebt en probeer er een aantal uit! Benieuwd naar de bekendste bedrijven van Limburg? Klik dan hier!

Lees ook: Baby shower hapjes.

Gerelateerd nieuws:  Monumenten in Limburg

Recent

Duurzame stedelijke ontwikkeling

28/06/2023

Alles wat je nodig hebt voor een avondje ontspannen

21/06/2023

De voordelen van zonnepanelen plaatsen

16/06/2023

Hier vind je telefoonwinkels in Limburg

07/06/2023

Hoe blijf je productief tijdens de zomer op je werk?

05/06/2023

Meer in deze categorie

Alles wat je nodig hebt voor een avondje ontspannen

|

Hoe blijf je productief tijdens de zomer op je werk?

|

Spanning in de slaapkamer

|

Doe-het-zelfideeën voor binnen- en buitenshuis

|
,
© Copyright Limburgsekrant 2023
hello world!