Lekker ontspannen in Limburg

23/02/2022
|
71
retraite limburg

Het leven is druk en hectisch dus soms ben je vast wel even toe aan een verwenmomentje voor jezelf! Eventjes helemaal niets, weg van alle dagelijkse stress. Misschien denk je er aan om een weekendje weg in Limburg te plannen. In Limburg is genoeg te doen als het gaat om ontspanning. Misschien is er een retraite in Limburg? Of liever een goede wellness? In dit artikel gaan we jouw inspireren om heerlijk te kunnen ontspannen in Limburg.

Wellness in Limburg

In Valkenburg, bovenop de Cauberg, ligt de absolute top sauna van Limburg, namelijk de Thermae 2000! Thermae 2000 heeft maar liefst 9 sauna’s, twee stoombaden en je kan heerlijk ontspannen in het thermale bronwater. Daarnaast kan je ook een schoonheidsbehandeling of massage behandeling nemen.

Deze wellness is ideaal te combineren met een weekendje Limburg of Valkenburg, want er is ook een hotel bij. Je kunt gemakkelijk in je badjas via een aparte ingang van het hotel de sauna’s in wandelen, ideaal toch?

Retraite Limburg

Wil jij even helemaal weg van het dagelijkse leven? Dan is Hof de Brulle echt iets voor jou! Het ligt in Zuid-Limburg en is dé ideale plek om een retraite weekend te organiseren. Je bent tijdens je verblijf bij dit retraite in Limburg namelijk helemaal afgesloten van de bewoonde wereld en niemand kan je dus storen. Hof de Brulle is een hoeve dat al 5 eeuwen oud is en ligt midden in de natuur.

Heerlijk wandelen in Limburg

Wandelen brengt veel ontspanning en is ook nog eens gezond! In het Limburgse Heuvelland zijn genoeg wandelroutes te bewandelen en kan je genieten van de prachtige natuur en leuke dorpjes die er te vinden zijn.

Naast het heuvelland zijn er ook prachtige wandel routes langs de maas door heel Limburg, ook zijn er verschillende bossen en natuurgebieden in deze provincie zoals, de Brunssumerheide en het Hoogbos bij Mheer.

Afschakelen in de mergelgrotten

Vind jij het moeilijk om af te schakelen en ben jij altijd online? Dan is een tour door de grotten van Valkenburg voor jou een goed idee! Hier heb je namelijk helemaal geen bereik. Neem een interessante tour door de ondergrondse mergelgangen. In deze grotten zijn onder andere rots woningen, schuil kapellen, kunst, fossielen en verhalen uit de oorlog te verkennen.

Verdwaald raken in Vaals

In het drielandenpunt in Vaals is genoeg te doen. Naast het leuke stadje Vaals, kan je bij het drielandenpunt heerlijk wandelen door de prachtige natuur. Ook kan je er verdwaald raken in het labyrint dat voor jong en oud plezier brengt. Daarnaast kan je ook heerlijk eten bij de verschillende restaurants en eet gelegenheden die er te vinden zijn.

Heb je nog niet genoeg gezien? Dan kan je ook nog op de hoge Wilhelmina toren boven op de berg genieten van het uitzicht over het heuvelland.

Het is belangrijk om op je werk te ontspannen tijdens de warme zomerdagen in Limburg. Dat kun je in dit artikel lezen!

Gerelateerd nieuws:  Een tuinoverkapping in Limburg, handig of noodzakelijk?

Recent

Hond en kat samen? Zo doe je dat!

17/03/2023

Unieke interieur stijlen in Limburg

03/03/2023

Voordelen van wonen in Zuid Nederland

28/02/2023

Hoe creëer je meer ruimte in je huis

22/02/2023

Hoe Limburgers kunnen bijdragen aan de vermindering van CO2-uitstoot in een dalende fossiele brandstofmarkt

16/02/2023

Meer in deze categorie

Hond en kat samen? Zo doe je dat!

|

Unieke interieur stijlen in Limburg

|

Voordelen van wonen in Zuid Nederland

|

Hoe creëer je meer ruimte in je huis

|
© Copyright Limburgsekrant 2023
hello world!