Dit zijn de mooiste tuinen in Limburg

20/10/2023
|
3
tuinen limburg

Limburg, de meest zuidelijke provincie van Nederland, staat bekend om zijn prachtige heuvellandschap en boerse dorpjes. Maar wist je dat Limburg ook een schat aan prachtige tuinen heeft? Van dromerige kasteeltuinen tot eeuwenoude kloostertuinen, Limburg heeft voor iedere natuurliefhebber wel iets te bieden. Liever kastelen in Limburg ontdekken? Klik dan hier! In deze blog nemen we je mee in ieder geval mee op een tour door enkele van de mooiste tuinen van Limburg. Zo weet jij precies waar je in deze provincie de natuur kunt gaan opzoeken!

Kasteeltuinen Arcen

In het noorden van Limburg, vlakbij Venlo, liggen de betoverende Kasteeltuinen van Arcen. Deze tuinen zijn gelegen rondom het schitterende kasteel en bieden een scala aan landschappen en thematuinen. Dwaal door de rozentuin met duizenden bloeiende rozen, bewonder de exotische planten in de Oosterse tuin en ontspan bij de watervallen en vijvers. Kasteeltuinen Arcen is een waar paradijs voor tuinliefhebbers. Naast dat je er prachtige natuur kunt bewonderen, worden er ook verschillende evenementen en activiteiten georganiseerd. Zo is er ook genoeg te beleven voor de kleintjes.

Limburgse tuinen

Landgoed De Hamert

In Nationaal Park De Maasduinen ligt Landgoed De Hamert. Hier vind je een sprookjesachtige tuin, omringd door uitgestrekte bossen en heidevelden. Wandel langs vijvers, bruggen en romantische prieeltjes. Geniet er van de rust en de schoonheid die de natuur te bieden heeft. Dit is de perfecte plek om te ontsnappen aan de drukte van het dagelijkse leven. Vind je het ook belangrijk om in je eigen omgeving te kunnen ontspannen? Neem hier een kijkje als je interesse hebt in een belevingstuin.

Jochumhof

De Jochumhof is een botanische tuin in Steyl, bij Venlo, die bekend staat om zijn unieke collectie exotische planten en bomen. De tuin is aangelegd rondom een voormalig klooster en biedt bezoekers de kans om kennis te maken met zeldzame plantensoorten van over de hele wereld. Een bezoek aan de Jochumhof is zowel educatief als inspirerend. Deze tuin staat dan ook niet zonder reden al sinds 2007 op de gemeentelijke monumentenlijst.

Tuinen in Limburg

Abdijtuin Thorn

Het pittoreske stadje Thorn, ook wel "Het Witte Stadje" genoemd vanwege de witte gevels van de huizen, herbergt de sfeervolle Abdijtuin. Deze historische tuin is een oase van rust en meditatie. Wandel langs de oude kloostermuren en bewonder de prachtig onderhouden borders en boomgaarden. De Abdijtuin is een plek van echte sereniteit in het hart van Thorn. Zou je graag ook in een prachtige omgeving willen trouwen? Dan vind je in deze blog de beste trouwlocaties in Limburg. Limburg heeft tenslotte voor iedere situatie wel iets moois te bieden.

Kruidentuin De Kruidenier

Gelegen in Mechelen, in het zuiden van Limburg, is Kruidentuin De Kruidenier een ware schatkamer voor liefhebbers van kruiden en specerijen. Hier kun je meer dan 200 verschillende kruiden en planten ontdekken. Elk met zijn eigen unieke geur en smaak. De tuin is niet alleen een lust voor het oog, maar ook een bron van kennis over de culinaire en geneeskrachtige toepassingen van kruiden. Naast dat dit een prachtige omgeving is, leer je er dus ook nog van!

Gerelateerd nieuws:  Rustig wonen in Heerlen

Limburg biedt een diversiteit aan prachtige tuinen. Een bezoek aan een van deze tuinen is een uitstekende manier om te genieten van de natuurlijke schoonheid van deze provincie en te ontspannen in een rustgevende omgeving. Dus, wanneer je Limburg bezoekt, vergeet dan niet om enkele van deze tuinen te verkennen en je te laten betoveren door hun charme.

Lees ook: tuinieren in Limburg: essentiële tips en advies.

Recent

Tuinieren voor in Limburg: essentiële tips en advies

08/11/2023

Een nieuwe waardering voor fysieke arbeid

20/10/2023

Praktische tips voor een duurzamere levensstijl

16/10/2023

9 tips om spinnen te verjagen

12/10/2023

Leukste schmink ideeën voor carnaval

09/10/2023

Meer in deze categorie

Tuinieren voor in Limburg: essentiële tips en advies

|

9 tips om spinnen te verjagen

|

Leukste schmink ideeën voor carnaval

|

De bekendste kenmerken van Limburg

|
© Copyright Limburgsekrant 2023
hello world!