De bekendste bedrijven in Limburg

24/03/2023
|
4
architect Bussum

Veel mensen denken dat alle grote bedrijven van ons land vast wel in de randstad zullen moeten liggen, dit is echter niet het geval! Ook Limburg kent een heel aantal grote bedrijven en in deze blog zullen we de grootste, bekendste bedrijven van Limburg bespreken.

Nederlandse oorsprong

De bedrijven die in deze paragraaf genoemd worden, zijn allemaal in Limburg ontstaan. Het zijn dus van origine Nederlandse, Limburgse bedrijven die ieder bijdragen aan de trots van de provincie.

NedCar

Het eerste bedrijf dat we zullen bespreken is NedCar. NedCar is een Limburgs bedrijf dat zich bevindt in Born. Het is een autofabriek die al meer dan 50 jaar actief is in onze provincie en zich met name bezighoudt met het bouwen van Mini auto’s. Ze zijn als het ware de architecten van auto’s, mocht je nou op zoek zijn naar een zelfde soort bedrijf op het gebied van huizen ontwerpen, overweeg dan een architect Bussum.

Jan Linders

Jan Linders is een grote supermarktketen die met name actief is in Limburg en Brabant. Het bedrijf heeft op dit moment 63 verschillende vestigingen en mag dan ook zeker een écht succes genoemd worden. In 1963 begon het bedrijf met de eerste supermarkt in Gennep.

DSM

DSM is een bedrijf dat zich specialiseert in het verbeteren van de gezondheid van mens, dier en planeet vanuit een wetenschappelijk oogpunt. Ze hebben al veel wereldwijde ontdekkingen op hun naam staan, zoals enzymen voor glutenvrij bier en lactase voor lactosevrije producten. Het bedrijf heeft haar hoofdkantoor altijd in Heerlen gehad, maar is momenteel bezig met het bouwen van een nieuw hoofdkantoor in Maastricht. Zo blijft het bedrijf trouw aan haar origine in Limburg.

Internationale bedrijven

De volgende bedrijven hebben zich in de loop der jaren gevestigd in Limburg. Deze bedrijven zijn internationaal actief en zijn niet ontstaan in Limburg, maar hebben er op dit moment wel een vestiging liggen.

architect Bussum

DHL

DHL is een multinational die zich bezighoudt met het sorteren en bezorgen van pakketjes. Het is een erg groot bedrijf dan in tientallen landen actief is, maar ook in Limburg gevestigd is. Met meerdere depots is DHL flink aanwezig in de provincie.

Vodafone

Vodafone doet alles dat te maken heeft met mobiele verbinding. Ze hebben een eigen netwerk en het bedrijf is wereldwijd een van de grootste aanbieders van mobiele telecommunicatie.

Mercedes-Benz

Een andere multinational die veel mensen niet zouden verwachten in Limburg is Mercedes-Benz. Dit grote bedrijf produceert al jaren een van de beste auto’s ter wereld en ze zijn dan ook razend populair. Naast de vele verkooppunten die er in Limburg zijn, is Limburg ook de basis van een aantal kantoren van Mercedes-Benz, waaronder een in Maastricht.

Ben je verbaasd over het grote aantal bekende bedrijven dat zich in Limburg bevindt? Dat hadden we al verwacht! Als je deze blog interessant vond, lees dan zeker ook onze blogs over miljonairs in Limburg toegenomen, beste trouwlocaties in Limburg en een weekendje weg in Limburg.

Gerelateerd nieuws:  Speciaalzaken in Limburg

Recent

De beste trouwlocaties in Limburg

20/07/2023

De talrijke voordelen van keramische tegels

18/07/2023

Duurzame stedelijke ontwikkeling

28/06/2023

Wat heb je nodig voor de perfecte vriendinnen avond?

23/06/2023

Alles wat je nodig hebt voor een avondje ontspannen

21/06/2023

Meer in deze categorie

Duurzame stedelijke ontwikkeling

|

De voordelen van zonnepanelen plaatsen

|

Hier vind je telefoonwinkels in Limburg

|

Op deze manier kan jij je huis schoon houden

|
© Copyright Limburgsekrant 2023
hello world!