Leuke activiteiten voor kinderen tijdens de herfstvakantie

25/10/2022
|
32
herfstvakantie

Het is weer herfstvakantie, tijd om iets leuks te gaan doen met de kinderen! Maar wat? Naar de bioscoop gaan of een herfstwandeling maken, dat kennen we inmiddels wel. Je wilt graag een keer iets speciaals gaan doen. Wij hebben daarom een overzicht gemaakt van de leukste activiteiten om met kinderen te doen in de herfstvakantie in en rondom Limburg. Lees snel verder om inspiratie op te doen!

Welke activiteiten zijn leuk om in de herfstvakantie te doen met kinderen?

De volgende activiteiten zijn leuk om te doen met het hele gezin:

  1. Ga een van de indrukwekkend kastelen ontdekken die Nederland rijk is. Goede opties zijn Muiderslot, Slot Loevestein en kasteel Arcen. De meeste kinderen zijn dol op kastelen en je zult hier dan ook makkelijk een dagje kwijt zijn. Het grootste deel van Nederland, Kasteel de Haar, vind je vlakbij Utrecht en is zeker een bezoekje waard. Zeker in de herfstvakantie is dit een leuke activiteit met kinderen omdat hier gave speurtochten worden georganiseerd.
  2. Ga een dagje naar een dierentuin/dierenpark zoals GaiaZOO in Kerkrade ofOuwehands Dierenpark in Rhenen. Het Ouwehands Dierenpark is de enige plek in Nederland waar je reuzenpanda’s kunt bewonderen.
  3. Om nog maar even in de dierensferen te blijven: wat dacht je van een mini safari in Nederland? In het safaripark de Beekse Bergen in Hilvarenbeek kun je met de kinderen op een levensechte safari gaan. Terwijl je met de auto door het park rijdt, kom je allerlei Afrikaanse dieren tegen zoals leeuwen en trompetterende olifanten. Het is zelf mogelijk om in het park te overnachten! Een activiteit in de herfstvakantie die kinderen niet snel zullen vergeten.
  4. Ga een keer lekker creatief aan de slag met je kinderen! Maak bijvoorbeeld een mooi fotoalbum, met de grappigste foto’s van het gezin en de mooiste schoolfoto’s die je hebt gekregen van de schoolfotograaf van het basisonderwijs. Koop een aantal leuke stickervellen, glitterpennen en andere decoraties en geef de kinderen de kans om zich helemaal uit te leven.
  1. Ga een dagje naar een subtropisch zwemparadijs. Denk bijvoorbeeld aan een zwembad van Roompot of Duinrell. Welk kind houdt er nu niet van waterplezier? Terwijl je kind(eren) vrolijk van de waterglijbanen afgaan, lig jij lekker in de ligstoel een boekje te lezen. Win-win!
  2. Een andere activiteit die in de herfstvakantie leuk is om te doen met kinderen is naar een leuk stadje zoals Scheveningen gaan. Hier is altijd wel wat te doen! Loop lekker langs de pier met prachtig uitzicht op de zee en maak een ritje in het reuzenrad. Sluit de middag af met een lekkere lunch of warme chocomel met slagroom in een van de vele gezellige cafeetjes.

Wat te doen in herfstvakantie 2022?

Zeker in de herfstvakantie van 2022 zijn er genoeg activiteiten om met kinderen te doen. Er worden namelijk verschillende activiteiten en evenementen georganiseerd door heel Nederland.

1. Cinekid

Cinekid is het grootste film- en mediafestival voor kinderen tussen de 3 en 14 jaar. Door heel Nederland kunnen kinderen en hun ouders deelnemen aan leuke, avontuurlijke activiteiten op het gebied van films, tv-producties, games en interactieve kunst. Het festival wordt gehouden tussen 15 t/m 30 oktober 2022.

Gerelateerd nieuws:  Rust en ontspannen tijdens vakantie in Limburg

2. Griezelen in Toverland

Ooit al eens in Toverland geweest? Dit is een pretpark met leuke attracties voor het hele gezin. En in de herfstvakantie wordt het een nog leukere activiteit voor kinderen, omdat het park dan helemaal in het thema van Halloween versierd is! Klaar om te griezelen tijdens de spannende familieshows? Op de avonden van 8, 15, 22 t/m 24, 26 t/m 31 okt + 5 nov worden de Toverland Halloween Nights georganiseerd, deze zijn vooral geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar oud.

3. Herfstfestival bij Hemelrijk pretpark

Het pretpark BillyBird Park Hemelrijk (in Vonkel, Noor-Brabant) organiseert in de herfstvakantie een festival met leuke activiteiten voor kinderen. Dit herfstfestival wordt gehouden van 24 t/m 29 oktober 2022 (de herfstvakantie voor regio midden en zuid). Op deze dagen is het park geopend tot  21.00 uur ’s avonds en vind je er vanaf 17.00 uur verlichte attracties zoals de SaltoSwing, de Splash of de achtbaan. In de overdekte circustent zijn de hele dag shows te bewonderen van Kindercircus Bavaria. Het Herfstfestival sluit op zaterdag af met een indrukwekkende vuurwerkshow.

Wil je het toch dichter bij in Limburg opzoeken? Ga dan op historisch onderzoek in Limburg met je kinderen, of maak een prachtige wandeling in het Heuvelland tijdens de mooie herfstdagen. Je hoeft je in ieder geval geen seconde te vervelen deze herfst!

Meer blogs lezen? Lees dan Leuke winterse familie-uitjes in Weert

Recent

Leuke winterse familie-uitjes in Weert

28/11/2023

Tips voor gezinnen die naar limburg verhuizen

14/11/2023

Dit zijn de mooiste tuinen in Limburg

20/10/2023

Een nieuwe waardering voor fysieke arbeid

20/10/2023

Praktische tips voor een duurzamere levensstijl

16/10/2023

Meer in deze categorie

Tips voor gezinnen die naar limburg verhuizen

|
,

Praktische tips voor een duurzamere levensstijl

|

Je tuin winter klaar maken: 5 tips

|

Hoe kun je je tuin verduurzamen?

|
,
© Copyright Limburgsekrant 2023
hello world!