Het Limburgse heuvelland

20/10/2022
|
30
huis te koop heuvelland

Veel mensen uit België, Duitsland en hoger in Nederland komen naar het Limburgse heuvelland om te genieten van de prachtige natuur en wandelroutes. Het landschap is er ieder seizoen prachtig, dus je kunt er het hele jaar terecht. Misschien zie je wel een huis te koop in het heuvelland en ga je er wel wonen. In dit artikel ga ik vertellen over twee mooie dorpen rondom het heuvelland.

Noorbeek

In het zuiden van heuvelland Maastricht ligt een van de mooiste plekjes van heel Limburg en dat is Noorbeek. Het is een rustig en gezellig dorpje waar je echt even kunt genieten van de groene omliggende gebieden en de typisch Limburgse woningen. In 2018 is het dorp uitgeroepen tot het eerste iconenlandschap van Nederland. Daarnaast kwam Noorbeek bij de ANWB naar voren tot een van de mooiste dorpjes van Nederland. Het laat sommige mensen denken aan Oostenrijk. Mensen die houden van het bezichtigen van kerken kunnen ook terecht bij Noorbeek. Tenslotte zijn er nog gezellige cafés en terrassen waar je even een hapje en een drankje kunt doen.

Slenaken

Niet ver van Noorbeek ligt het ideale vakantieoord Slenaken. Het tweede pareltje van onze lijst. De sfeer en omgeving zijn fantastisch als u even door de naaldbossen van Slenaken loopt. In 2004 is Slenaken uitgeroepen tot het een na groenste dorp van Nederland. Wandelaars zijn helemaal weg van het dorp door de vele voetpaden die langs het beekje lopen. Daarnaast kun je als wandelaar even helemaal tot rust komen in een van de vele gastvrije eetcafés of restaurants.

 In het hele Heuvelland kun je op bezoek gaan bij de plaatselijke bakkers, en zo dus ook in Slenaken. Kijk eens naar de Limburgse vlaaien die ze in de vitrine hebben liggen. En vraag ook nooit naar een stuk taart, want dit is in Limburg toch echt een belediging.

Dit waren ze dan, twee typische Limburgse dorpen in het heuvelland. Ik hoop dat je het leuk vond en als je in de buurt bent, kun je eens gaan kijken in de prachtige dorpjes. Zorg er alleen voor dat je onderweg geen verkeersboetes krijgt!

Gerelateerd nieuws:  Toerisme in Kerkrade

Recent

Boete voor scooter rijden zonder rijbewijs

27/03/2023

De bekendste bedrijven in Limburg

24/03/2023

Hond en kat samen? Zo doe je dat!

17/03/2023

Unieke interieur stijlen in Limburg

03/03/2023

Voordelen van wonen in Zuid Nederland

28/02/2023

Meer in deze categorie

Boete voor scooter rijden zonder rijbewijs

|
,

De bekendste bedrijven in Limburg

|
,

Hond en kat samen? Zo doe je dat!

|

Unieke interieur stijlen in Limburg

|
© Copyright Limburgsekrant 2023
hello world!