Lente in Limburg, dit is er te doen

26/09/2022
|
39
processierups bestrijding utrecht

Als de lente komt en de vogels enthousiast gaan kwetteren, komt iedereen weer uit zijn wintercocon. Het was heerlijk om met warme sokken voor de openhaard een kopje thee te drinken. Maar een mens heeft ook extra zon nodig en daar voorziet de winter vaak niet zo goed in. Als de temperatuur weer wat omhooggaat met de lente is het tijd om extra te genieten van de natuur. Daarnaast is het tijd om het in huis ook weer gezellig lente-proof te maken en nieuwe lentekleding te kopen. Wil jij weten wat je in de lente allemaal kunt doen in Limburg? Check dan deze tips.

Heerlijk wandelen in het bos

In Limburg kun je heerlijk wandelen in het bos. Er zijn bijna te veel bossen om op te noemen. Zo kun je voor een heerlijke lentewandeling bijvoorbeeld naar het Vijlenerbos in de Nederlandse-Limburgse gemeente Vaals, nabij de plaats Vijlen. Dit bos- en natuurgebied is maar liefst 650 hectare groot. Wil je wandelen door dreven en langs leuke kleine kapelletjes, in een landschap met bos, vijvers en grasland? Dan kun je naar het Munsterbos. Daar vind je prachtige eikenbossen, eiken-berkenbossen én moerasbossen. Kijk wel uit voor de eikenprocessierups, waarschuwt processierups bestrijding Utrecht. Houd dus goed bij in het nieuws of het nog verstandig is om op dat moment in een eikenbos of een eiken-berkenbos te wandelen.

Houd je van een verrassende en afwisselende lentewandeling? Dan is het Munsterbos voor een zeer geschikt bos. In Limburg heb je verder onder andere nog het Imstenraderbos. Er zijn in het Imstenraderbos drie wandelroutes. Hier vind je beukenbossen, hoogstamfruitbomen met bloesem, akkers en graslanden. Een fijne plek om te genieten van de lentezon. Let ook op de natuur als de schemering is ingetreden, misschien kom je nog wel een ree tegen...

processierups bestrijding utrecht

Winkelen in Limburg

Niets zo fijn om in de lente te gaan winkelen in Limburg. Zo kun je weer leuke spulletjes in huis kopen: krokussen een bosje tulpen, leuke paasspulletjes? Allemaal leuk voor de lente. Daarnaast kun je weer, extra leuk omdat iedereen het terras weer op gaat zoeken, mooie nieuwe frisse kledingitems kopen. Lente jurkjes, pantalons, korte broeken en wellicht een paar nieuwe schoenen. Limburg heeft hele leuk plaatsen om te winkelen, zoals: Maastricht, Venlo, Sittard-Geleen, Heerlen, Roermond, Weert en Kerkrade. Kortom? Limburg heeft heel veel gezellige plaatsen en dus ook heel veel gezellige terrasjes. Dat is natuurlijk ideaal met mooi lenteweer.  Er is genoeg te doen dus met die mooie lentezon in Limburg.

Gerelateerd nieuws:  Woningmaatregelen voor in Maastricht

Recent

Duurzame stedelijke ontwikkeling

28/06/2023

Wat heb je nodig voor de perfecte vriendinnen avond?

23/06/2023

Alles wat je nodig hebt voor een avondje ontspannen

21/06/2023

De voordelen van zonnepanelen plaatsen

16/06/2023

Hier vind je telefoonwinkels in Limburg

07/06/2023

Meer in deze categorie

Wat heb je nodig voor de perfecte vriendinnen avond?

|

Alles wat je nodig hebt voor een avondje ontspannen

|

Hoe blijf je productief tijdens de zomer op je werk?

|

Spanning in de slaapkamer

|
© Copyright Limburgsekrant 2023
hello world!