Leuke winterse familie-uitjes in Weert

28/11/2023
|
8
Gezin in Weert

Weert is de perfecte bestemming voor leuke activiteiten met het hele gezin te ervaren. Weert heeft alles wat je nodig hebt voor een onvergetelijke kerstvakantie vol plezier en gezelligheid. Dus laat je verrassen door de feestelijke sfeer en lees hier over de leukste familie-uitjes die Weert te bieden heeft.

Wandelingen in natuurpark De IJzeren Man

De natuur is in de winter net zo mooi als in de zomer. Natuurpark De IJzeren Man is een geweldige plek om van de natuur te genieten. Voor gezinnen die zowel van natuur als wandelen houden is een winterwandeling de perfecte activiteit.  In he natuurpark is er een recreatiegebied genaamd “snuffiepad” Dit pad is voor gezinnen met jonge kinderen. Het is leuk om het snuffiepad te bewandelen, omdat je tijdens deze wandeling allerlei leuke opdrachten krijgt. Deze opdrachten zijn vooral leuk voor de kinderen.  

Springland Springkussenfestival in Weert

Het Springland Springkussenfestival in Weert mag je niet missen! Dit festival is een ware droom voor kinderen. Op 3,4 en 5  januari 2024 transformeert sporthal Strampoy in een springkussen wereld voor het hele gezin. Tijdens het Springkussenfestival worden er allerlei gigantische opblaasbare springkussens en speeltoestellen opgezet. Dit geeft kinderen urenlange speelplezier.

springkussen

KidsPlaza

KidsPlaza in Weert is een geweldige plek voor kinderen om plezier te hebben, te spelen en avonturen te beleven. Deze indoor speeltuin is ontworpen met kinderen in gedachten en biedt tal van activiteiten en attracties om hen urenlang te vermaken.

In Kidzplaza kunnen kinderen vrijuit klimmen, springen en glijden. Ouders kunnen in de tussentijd rustig zitten en bijkletsen. Het indoor speeltuin biedt daarnaast voldoende horecamogelijkheden.

Theater en Bioscoop

In weert zijn er natuurlijk verschillende bioscopen waar je kunt genieten van een voorstelling of film. Vooral tijdens de feestdagen zijn er leuke kerstfilms die in de bioscopen draaien. Deze films zijn vaak geschikt voor het hele gezin en maken het daarom een perfect gezinsuitje.

Kasteel De Nijenborgh

Voor een vleugje geschiedenis en cultuur kun je Kasteel Nijenborgh bezoeken. Hoewel het kasteel niet altijd open is, kun je het park eromheen welk verkennen. Kasteel de Nijenborgh is wederom leuk voor gezinnen die graag wandelen. Het is daarnaast ook een mooie plek om familiefoto’s te maken.

Om al deze leuke uitjes te bezoeken, kan het handig zijn om een bestelbus te huren in weert. Hiermee weet je zeker dat je voldoende ruimte hebt voor het hele gezin.

Kortom, de feestdagen in Limburg zijn goed te vieren, vooral Weert. In de stad zijn er genoeg leuke activiteiten voor het hele gezin! Van winterwandelingen tot aan indoor speeltuinen. Plan de kerstvakantie maar vol en geniet van de feestelijke sfeer Weert!

Meer blogs lezen? Lees dan rust en ontspannen tijdens vakantie in Limburg

Gerelateerd nieuws:  De leukste steden van Limburg om in te werken

Recent

Tips voor gezinnen die naar limburg verhuizen

14/11/2023

Dit zijn de mooiste tuinen in Limburg

20/10/2023

Een nieuwe waardering voor fysieke arbeid

20/10/2023

Praktische tips voor een duurzamere levensstijl

16/10/2023

9 tips om spinnen te verjagen

12/10/2023

Meer in deze categorie

Tips voor gezinnen die naar limburg verhuizen

|
,

Dit zijn de mooiste tuinen in Limburg

|

9 tips om spinnen te verjagen

|

Leukste schmink ideeën voor carnaval

|
© Copyright Limburgsekrant 2023
hello world!