Je huis budgetproof herinrichten

05/08/2022
|
47
Huis budgetproof herinrichten

Raak je langzaam uitgekeken op je huidige interieur? Wordt het langzaam tijd voor het herinrichten van je woonkamer, maar heb je het budget niet om dit te doen? Wee gerust! Tegenwoordig zijn er veel alternatieven bedacht om je huis budgetproof te herinrichten en te voorzien van een compleet nieuwe uitstraling. In deze blog geven wij een aantal tips om mee te beginnen!

Tweedehands winkels

In de laatste jaren zijn tweedehands winkels, zoals de kringloopwinkel, weer erg populair geworden. Het beeld dat ze winkels alleen is voor mensen die het ‘slecht’ hebben, is langzaam verdwenen uit het straatbeeld. Dit is dé plek om op zoek te gaan naar vintage meubels om jouw huis te herinrichten. Wanneer je zo’n winkel binnenloopt, vind je altijd wel iets om mee naar huis te nemen. De meubels zijn vaak nog in prima staat om nog eens te gebruiken, wie weet vind je nog een paar stijlvolle lampen of een chique tapijt! Gebruik maken van tweedehands winkels is niet alleen goed voor je portemonnee, je helpt ook nog eens met het verbeteren van het milieu. Door oude meubels een nieuw leven in te blazen, doe je mee aan een duurzame manier van recyclen.

Geef je meubels een make-over!

Verkeren je meubels nog in prima staat, maar ben je uitgekeken op de kleur? Of zit er een vlek in die je maar niet eruit krijgt? Ook daar zijn tegenwoordig oplossingen voor bedacht. Wat dacht je van het herstofferen van je meubels? Geef je interieur een make-over door je stoelen te voorzien van nieuwe stoelhoezen. Hoezen voor stoelen en banken kun je krijgen in alle soorten en maten, in elke kleur die je maar wenst. Zo kun je op een hele voordelige manier je complete woonkamer restylen voor een paar tientjes. Op zoek naar inspiratie? Klik dan hier voor doe het zelf binnen- en buitenshuis ideeën.

Vloerbedekking of behang

Een andere optie om je interieur te herinrichten is het aanpakken van je vloer of muren. Wanneer je deze voorziet van een ander kleurtje of ander materiaal, creëer je meteen een hele nieuwe blik op je woonkamer. Je kunt ervoor kiezen om je muren een nieuwe lik verf te geven met een andere kleur. Een goedkopere optie is het kopen van een leuk behang om een deel van je muur of één van de muren mee te behangen. Een andere vloer geeft ook al meteen een ander gevoel aan het interieur. Je hoeft hiervoor niet je complete vloer eruit te halen en nieuwe tegels erin te zetten. Dit kan ook door een mooi tapijt of vloerbedekking aan te schaffen en deze over een gedeelte van de vloer te plaatsen.

Zoals je leest zijn er dus meer wegen die naar Rome leiden. Je hoeft geen grote investeringen te maken om je huis budgetproof te herinrichten. Het aanpassen van je exterieur is ook een manier om je huis een make-over te geven, denk bijvoorbeeld aan het aanschaffen van een overkapping of je tuin te herinrichten.

Gerelateerd nieuws:  De prijs van een kop koffie: met 40% gestegen

Recent

Duurzame stedelijke ontwikkeling

28/06/2023

Alles wat je nodig hebt voor een avondje ontspannen

21/06/2023

De voordelen van zonnepanelen plaatsen

16/06/2023

Hier vind je telefoonwinkels in Limburg

07/06/2023

Hoe blijf je productief tijdens de zomer op je werk?

05/06/2023

Meer in deze categorie

Alles wat je nodig hebt voor een avondje ontspannen

|

Hoe blijf je productief tijdens de zomer op je werk?

|

Spanning in de slaapkamer

|

Doe-het-zelfideeën voor binnen- en buitenshuis

|
,
© Copyright Limburgsekrant 2023
hello world!