Een tuinoverkapping in Limburg, handig of noodzakelijk?

23/02/2022
|
84

Wanneer men aan Limburg denkt, zijn er verschillende ideeën die je te binnen kunnen schieten. Gezellige huisjes, een mooi heuvellandschap in zuid-Limburg en de aandoenlijke tuintjes waar mensen graag hun zomers spenderen. In Limburg is het hebben van een uitgebreide en groene tuin de normaalste zaak van de wereld. Mensen richten hun terrasjes precies in zoals ze dit willen hebben. Helaas wonen we toch in Nederland, en zijn de zomers niet altijd even droog. Wat mensen natuurlijk niet willen is dat hun prachtige terras meubilair volledig natgeregend wordt! Hierom is het aanschaffen van een terrasoverkapping de normaalste zaak van de wereld, maar is dit ook noodzakelijk? Of is dit toch meer een handigheidje?

Voordelen

Een terrasoverkapping kent vele voordelen. Het maakt niet uit hoe hard het regent buiten, je kunt blijven genieten van je prachtige tuin want je zit toch kurkdroog onder zo’n overkapping! Verder voegt een goed geplaatste terrasoverkapping een mooi accent aan je tuin toe en zal het nog gezelliger worden om met je gasten een drankje te nuttigen onder je prachtig afgewerkte terrasoverkapping.

Tips

Het plaatsen van een terrasoverkapping moet wel goed doordacht zijn aangezien je wilt dat je er nog lang van kunt genieten! Denk goed na aan welk materiaal je wilt gebruiken. Hout ziet er bijvoorbeeld gezellig en knus uit, maar gaat veel minder lang mee dan een aluminium terrasoverkapping en heeft meer onderhoud nodig. Verder moet je niet vergeten dat het bouwen van een terras overkapping wordt gezien als een aanbouw bij je huis, dus vaak heb je ook een vergunning en toestemming  van de gemeente nodig.

Gerelateerd nieuws  Rustig wonen in Heerlen

Overkapping op maat

Verder is het belangrijk dat je terras overkapping goed bij je tuin past. Een overkapping op maat is hierbij wel aan te raden. De vorm van het afdak moet goed bij je huis en tuin passen, dus zorg dat je bij een betrouwbaar en kwalitatief bedrijf dit laat regelen. Er zijn tegenwoordig vele mogelijkheden voor een overkapping op maat. Wil je een schuin of plat dak? Hoe breed wil je de uitbouw hebben? Dit zijn allemaal zaken die belangrijk zijn bij het beslissen over je terrasoverkapping.

In conclusie is het toch wel noodzakelijk om een terrasoverkapping te laten plaatsen. De meubels die je aanschaft voor je terras zijn vaak al redelijk duur, dus het zou erg zonde zijn als deze wegwaaien of natregenen in de vele stormen die ons land kent. Een Middellands Zeeklimaat is eenmaal nou niet altijd kurkdroog in de zomers!

Kortom: als je zelfs op regenachtige zomeravonden van je prachtige terras wil genieten, twijfel dan niet langer en laat een prachtige overkapping plaatsen die precies op maat gemaakt is zoals jij dat wil.

Recent

Baby shower hapjes

20/11/2022

Het perfecte tuinfeest in Limburg organiseren

18/11/2022

Verduurzaming en bezigheid op de Chemelot bedrijfscampus in Geleen

16/11/2022

Top 5 kastelen in Limburg

16/11/2022

Zó geniet je optimaal van je tuin in Limburg

14/11/2022

Meer in deze categorie

Het perfecte tuinfeest in Limburg organiseren

|

Zó geniet je optimaal van je tuin in Limburg

|

Tips voor de ideale schoolfoto in Limburg

|

Criminaliteit: zo kun je voorzorgsmaatregelen nemen

|
,
© Copyright Limburgsekrant 2022
hello world!