Gezellig uitgaan in de hoofdstad van Limburg; Maastricht 

26/02/2022
|
74
rijschool-Maastricht

Vanaf 25 februari 2022 is er weer veel mogelijk op uitgaansgebied. Men verwacht dan ook een gezellige drukte in de hoofdstad van Limburg. Het uitgaansleven in Maastricht heeft namelijk veel te bieden. Tijd om Maastricht in het zonnetje te zetten, want of je nu houdt van bezichtigingen of cafés, de stad biedt voor iedereen wat moois. Het is nu dan ook meer dan ooit, een geschikt moment om de horeca in de stad te steunen na deze zware tijd. 

Leuke uitgaansgelegenheden 

De Platielstraat is een zijstraat van het Vrijthof. Hier vind je Gastrobar 2H, ook wel bekend als De Twee Heren. Terwijl je er in de middag kunt lunchen of een portie bitterballen kunt bestellen, kun je er in de avond dansen. Dan gaan namelijk de tafels en de stoelen aan de kant en kun je jouw dansmoves laten zien. De horeca heeft veel geleden, geef ook een rijschool in Maastricht aan. Er zijn veel studenten onder hun klandizie die een stuk minder uitgaan dan voorheen. Zij vermoeden ook dat na 25 februari er weer meer drukte in de stad komt. 

Maastricht-rijschool

Behalve bij De Twee Heren zijn er nog vele andere leuke kroegen in Maastricht. Zo heb je bijvoorbeeld ook Bassilica. Bassilica is gevestigd aan de Vrijhof 15A en je kunt er terecht voor een borrel, een diner, maar ook voor uitgaan. Een veelzijdige uitgaansgelegenheid dat bovendien gelegen is in een mooi markant pand. 

De Muziekgieterij 

Er kan natuurlijk niet gesproken worden over een uitgaansleven in Maastricht, zonder de Muziekgieterij te benoemen. Dit is de plek voor diverse muziekliefhebberds. Hier kun je terecht voor discomuziek, techno muziek, Latin muziek en nog diverse andere soorten muziek. De Muziekgieterij ligt mooi centraal. Vanaf de binnenstad kun je er lopend naar toe. Deze partylocatie bevindt zich namelijk aan de Boschstraat 5. Houd je van dansen? Dan is dit waarschijnlijk dé plek voor jou. 

Uitgaan voor de lokale bevolking 

Er zijn ook plekken waar de locals veel komen. Zo zijn er veel Maastrichtenaren die de weg weten te vinden naar Café de Bóbbel. Hier kun je gezellig een drankje drinken of iets lekkers eten van de heerlijke menukaart. Het is een klassiek café, waar je goed de avond kunt starten. Café in de Karkol is ook zeer geliefd bij de lokale bevolking. Het is een kleine en gemoedelijke kroeg, vol met oude foto's. De kans is ook groot dat je hier in Maastrichts wordt aangesproken. 

Film 

In Maastricht kun je ook prima terecht voor een filmavond. Zo is er bijvoorbeeld Lumière Cinema. Hier hebben ze een bijzonder aanbod met onder andere onafhankelijke films en documentaires. Dit filmtheater is bovendien gevestigd in een rijksmonument, midden in de stad. Een prachtige locatie dus. 

Hele dag op pad in Maastricht 

Maastricht biedt niet alleen in de nacht veel op het gebied van uitgaan. Ook overdag zijn er genoeg leuke plekjes om te vertoeven. Dit is dan ook goed te combineren met bijvoorbeeld een middag shoppen. De bekendste winkelstraten zijn vermoedelijk wel de Maastrichter Brugstraat, de Kleine straat en de Grote straat. Dat zijn natuurlijk niet de enige leuke winkelstraten. Er zijn ook hele leuke minder bekende winkelstraten zoals: de Hoogbrugstraat, de Rechtstraat en de Wychker Brugstraat. Laat je dus vooral verrassen door het aanbod. 

Gerelateerd nieuws:  Zó geniet je optimaal van je tuin in Limburg

Recent

Duurzame stedelijke ontwikkeling

28/06/2023

Alles wat je nodig hebt voor een avondje ontspannen

21/06/2023

De voordelen van zonnepanelen plaatsen

16/06/2023

Hier vind je telefoonwinkels in Limburg

07/06/2023

Hoe blijf je productief tijdens de zomer op je werk?

05/06/2023

Meer in deze categorie

Alles wat je nodig hebt voor een avondje ontspannen

|

Hoe blijf je productief tijdens de zomer op je werk?

|

Spanning in de slaapkamer

|

Doe-het-zelfideeën voor binnen- en buitenshuis

|
,
© Copyright Limburgsekrant 2023
hello world!