Gezellig wonen in Maastricht

26/02/2022
|
91
makelaar-maastricht

Veel mensen vinden het erg fijn wonen in Maastricht. Er zijn diverse gewilde wijken in Maastricht. Wat verder het wonen zo aantrekkelijk maakt, is dat er ook genoeg te doen is in Maastricht. De combinatie van leuke wijken en de gezelligheid van de stad, zorgt voor een goed woonklimaat. Zeker nu er weer meer activiteit is in de horeca, maakt dit de stad weer extra aantrekkelijk als woonlocatie. 

Makelaar in Maastricht 

Veel mensen die in de mooie wijken van Maastricht een woning zoeken, gaan naar een makelaar in Maastricht. Zo is AMH Makelaar wel de bekendste makelaar in Maastricht, als het gaat om een goede plek te vinden in Maatricht. De makelaar in Maastricht geeft aan dat er ook steeds meer gekeken wordt naar plekken aan de rand van Maastricht. Zo zijn gebieden zoals bijvoorbeeld Meerssen, Bunde en Eijsden steeds meer populair. Een wat meer rustige omgeving en wel de gemakken van de stad. Dat is wat steeds meer mensen aanspreekt. 

Woningaanbod in gemeente Maastricht 

De gemeente Maastricht telt maar liefst 62.839 woningen (2021). 39% is daarvan een koopwoning. 36% is gehuurd via een huur-corporatie. Dan is er nog 25% aan overige woningen, waarvan 24% bestaat uit overige huur. Bij 1% is onbekend wiens eigendom de woning is. Van het totale woningaanbod is 52% een eengezinswoning. De overige 48% zijn meergezinswoningen. Er zijn in Maastricht zowel oudere als nieuwere woningen. 91% van de woningen is voor het jaar 2000 gebouwd. 

maastricht-makelaar

Gezellig wonen en niet te duur 

De gemiddelde woningwaarde is in de gemeente Maastricht 224.000 euro (2020). Over het algemeen zijn de woningen in Maastricht dus goed betaalbaar. Dit maakt het natuurlijk aantrekkelijk wonen. Er zijn ook voor de mensen met minder inkomsten mogelijkheden voor een leuke woning. Dat maakt het ook ideaal voor mensen die alleen de kosten voor de hypotheek of huur moeten opbrengen. Het voordeel van wonen in een niet te dure woning is ook nog eens dat je wat geld overhoudt om leuke dingen te doen.  

Vertier in de stad 

Er zijn in Maastricht hele leuke uitgaansgebieden. Veel cafeetjes en terrasjes zorgen voor een gezellige sfeer. Dat wil trouwens niet zeggen dat dit het enige is dat de stad leuk maakt. Er is in Maastricht ook genoeg te beleven als je niet zoveel uitgeven wil. Je kunt er ook genieten van mooie natuur. Zo is er bijvoorbeeld Rotstuin Bèr Slangen. Daar wordt wel een vrijwillige bijdrage gevraagd en zijn er beperkte openingstijden, maar het is wel de moeite waard voor een bezoekje. Verder zijn in de wijken van Maastricht zelf de voorzieningen ook goed geregeld. Genoeg supermarkten en kleine winkels, zodat je niet voor alles naar de binnenstad hoeft. Zo ben je van alle gemakken voorzien. Dit alles bij elkaar maakt Maastricht aantrekkelijk voor mensen die gezellig willen wonen. 

Gerelateerd nieuws:  Een autovakantie plannen vanuit Limburg

Recent

Duurzame stedelijke ontwikkeling

28/06/2023

Wat heb je nodig voor de perfecte vriendinnen avond?

23/06/2023

Alles wat je nodig hebt voor een avondje ontspannen

21/06/2023

De voordelen van zonnepanelen plaatsen

16/06/2023

Hier vind je telefoonwinkels in Limburg

07/06/2023

Meer in deze categorie

Wat heb je nodig voor de perfecte vriendinnen avond?

|

Alles wat je nodig hebt voor een avondje ontspannen

|

Hoe blijf je productief tijdens de zomer op je werk?

|

Spanning in de slaapkamer

|
© Copyright Limburgsekrant 2023
hello world!