Gezellig wonen in Maastricht

26/02/2022
|
88
makelaar-maastricht

Veel mensen vinden het erg fijn wonen in Maastricht. Er zijn diverse gewilde wijken in Maastricht. Wat verder het wonen zo aantrekkelijk maakt, is dat er ook genoeg te doen is in Maastricht. De combinatie van leuke wijken en de gezelligheid van de stad, zorgt voor een goed woonklimaat. Zeker nu er weer meer activiteit is in de horeca, maakt dit de stad weer extra aantrekkelijk als woonlocatie. 

Makelaar in Maastricht 

Veel mensen die in de mooie wijken van Maastricht een woning zoeken, gaan naar een makelaar in Maastricht. Zo is AMH Makelaar wel de bekendste makelaar in Maastricht, als het gaat om een goede plek te vinden in Maatricht. De makelaar in Maastricht geeft aan dat er ook steeds meer gekeken wordt naar plekken aan de rand van Maastricht. Zo zijn gebieden zoals bijvoorbeeld Meerssen, Bunde en Eijsden steeds meer populair. Een wat meer rustige omgeving en wel de gemakken van de stad. Dat is wat steeds meer mensen aanspreekt. 

Woningaanbod in gemeente Maastricht 

De gemeente Maastricht telt maar liefst 62.839 woningen (2021). 39% is daarvan een koopwoning. 36% is gehuurd via een huur-corporatie. Dan is er nog 25% aan overige woningen, waarvan 24% bestaat uit overige huur. Bij 1% is onbekend wiens eigendom de woning is. Van het totale woningaanbod is 52% een eengezinswoning. De overige 48% zijn meergezinswoningen. Er zijn in Maastricht zowel oudere als nieuwere woningen. 91% van de woningen is voor het jaar 2000 gebouwd. 

Gerelateerd nieuws  Een autovakantie plannen vanuit Limburg
maastricht-makelaar

Gezellig wonen en niet te duur 

De gemiddelde woningwaarde is in de gemeente Maastricht 224.000 euro (2020). Over het algemeen zijn de woningen in Maastricht dus goed betaalbaar. Dit maakt het natuurlijk aantrekkelijk wonen. Er zijn ook voor de mensen met minder inkomsten mogelijkheden voor een leuke woning. Dat maakt het ook ideaal voor mensen die alleen de kosten voor de hypotheek of huur moeten opbrengen. Het voordeel van wonen in een niet te dure woning is ook nog eens dat je wat geld overhoudt om leuke dingen te doen.  

Vertier in de stad 

Er zijn in Maastricht hele leuke uitgaansgebieden. Veel cafeetjes en terrasjes zorgen voor een gezellige sfeer. Dat wil trouwens niet zeggen dat dit het enige is dat de stad leuk maakt. Er is in Maastricht ook genoeg te beleven als je niet zoveel uitgeven wil. Je kunt er ook genieten van mooie natuur. Zo is er bijvoorbeeld Rotstuin Bèr Slangen. Daar wordt wel een vrijwillige bijdrage gevraagd en zijn er beperkte openingstijden, maar het is wel de moeite waard voor een bezoekje. Verder zijn in de wijken van Maastricht zelf de voorzieningen ook goed geregeld. Genoeg supermarkten en kleine winkels, zodat je niet voor alles naar de binnenstad hoeft. Zo ben je van alle gemakken voorzien. Dit alles bij elkaar maakt Maastricht aantrekkelijk voor mensen die gezellig willen wonen. 

Recent

Baby shower hapjes

20/11/2022

Het perfecte tuinfeest in Limburg organiseren

18/11/2022

Verduurzaming en bezigheid op de Chemelot bedrijfscampus in Geleen

16/11/2022

Top 5 kastelen in Limburg

16/11/2022

Zó geniet je optimaal van je tuin in Limburg

14/11/2022

Meer in deze categorie

Het perfecte tuinfeest in Limburg organiseren

|

Zó geniet je optimaal van je tuin in Limburg

|

Tips voor de ideale schoolfoto in Limburg

|

Criminaliteit: zo kun je voorzorgsmaatregelen nemen

|
,
© Copyright Limburgsekrant 2022
hello world!