Rustig wonen in Heerlen

23/02/2022
|
73
Makelaar in Heerlen

Heerlen is een bekende plek in Limburg die zowel onder locals als onder toeristen erg bekend is. Denk aan de tientallen terrassen die je kunt bezoeken in de zomer of aan de vele leuke winkels in het centrum van de stad. Het is dan ook een veelzijdige plek voor jong en oud. Daarnaast is Heerlen ook te herkennen aan zijn vele pleinen, zowel in als buiten de stad. Vergeet ook zeker niet op zoek te gaan naar de vele verschillende muurschilderingen die je in de stad kunt bekijken. Bovendien kun je ook heerlijk wonen in Heerlen. Ben jij geïnteresseerd in het wonen in deze Limburgse stad? Lees dan deze tips!

Wat maakt de stad bijzonder?

Heerlen is een stad en gemeente in het zuidoosten van de provincie Limburg in Nederland. Per 1 juli 2021 telt Heerlen Zo’n 86.856 inwoners. Zo is Heerlen de grootste gemeente in de oostelijke mijnstreek en de vierde van Limburg, na Maastricht, Venlo en Sittard-Geleen.

In Heerlen bevinden zich een hoop unieke dingen. Denk bijvoorbeeld maar eens aan het SCHUNCK museum. Het museum biedt speciale tentoonstellingen, projecten en conferenties. Het richt zich op de stedelijke beleving en besteedt veel aandacht aan cultureel en hedendaags erfgoed van binnen en buiten het mijngebied. Het museum is rolstoelvriendelijk en kinderen zijn ook welkom!

Vergeet bij een bezoek of zelfs een verblijf aan Heerlen ook zeker niet een bezoek aan Brasserie Mijn Streek te brengen. Het restaurant bevindt zich op de vijfde verdieping van SCHUNCK en vanaf hier heb je een prachtig uitzicht. Daarnaast werkt het restaurant uitsluitend met streekproducten en producten die in het seizoen zijn! Daarom zeker een bezoekje waard!

Woningmarkt Heerlen

Ben jij geïnteresseerd in een woning in Heerlen? Ga dan allereerst op zoek naar een makelaar Heerlen. Een makelaar Heerlen kan jou overal mee helpen. De makelaar Heerlen kan al je vragen beantwoorden die je wellicht hebt, je helpen met het kopen – of verkopen van een woning. Tegenwoordig is een makelaar Heerlen vaak zelfs onmisbaar! Daarnaast is het ook handig om enige informatie te hebben over de woningmarkt in Heerlen. Er staan ongeveer zo’n ​36.489 woningen in Heerlen, waarvan er ongeveer 186 te koop staan. Met 0,5% van de te koop staande woningen ligt dit dicht bij het landelijke gemiddelde van 0,5%. De gemiddelde verkooptijd van de woningen in Heerlen is 45 dagen. Dit is veel hoger dan het landelijke gemiddelde van 15 dagen. De gemiddelde huizenprijs in Heerlen is ongeveer €298.494. en de gemiddelde vraagprijs is zo’n €297.509 €. De gemiddelde woningwaarde is de afgelopen 12 maanden met 3,8% gestegen. Wil je een woning zien te krijgen in Heerlen, is het dus handig om deze informatie in je achterhoofd te houden. Wellicht lukt het jou dan om een woning te bemachtigen in deze prachtige en veelzijdige plaats!

Gerelateerd nieuws:  Duurzaam wonen in Limburg

Recent

Hond en kat samen? Zo doe je dat!

17/03/2023

Unieke interieur stijlen in Limburg

03/03/2023

Voordelen van wonen in Zuid Nederland

28/02/2023

Hoe creëer je meer ruimte in je huis

22/02/2023

Hoe Limburgers kunnen bijdragen aan de vermindering van CO2-uitstoot in een dalende fossiele brandstofmarkt

16/02/2023

Meer in deze categorie

Wonen in de hoofdstad van Limburg

|

Leuke experimenten voor thuis

|

Maak je spirituele ontwikkeling door in Limburg

|

Wonen in Zuid-Limburg: wat kun je verwachten?

|
© Copyright Limburgsekrant 2023
hello world!