Speciaalzaken in Limburg

03/08/2022
|
48
Speciaalzaken in Limburg

Tegenwoordig kopen we onze spullen steeds meer online. Zeker tijdens de coronapandemie zagen online groothandels hun omzet door het dak stijgen. De verwachting is dat dit de komende jaren zo zal blijven. We kopen onze spullen steeds minder vaak in fysieke winkels in de steden, dit resulteert in leegstaande panden en een leegloop in de steden. Gelukkig zijn er toch nog een aantal speciaalzaken in Limburg die zich goed staande kunnen houden en tegenwoordig nog steeds populair zijn.

Muziekwinkels

Ondanks dat we tegenwoordig onze muziek allemaal via streamingsdiensten beluisteren, is in de afgelopen jaren een flinke stijging te zien in het gebruik van (oude) geluidssystemen. De platenspeler is weer helemaal terug van weg geweest, vooral onder de jongeren zijn de vinylplaten erg populair. En zeg nou zelf, wat is er nu leuker dan door een winkel te lopen en te snuffelen langs de duizenden platen. De iconische geur van de kartonnen hoezen heeft een soort verslavende werking om maar te blijven rondneuzen in de winkel!

Boekhandels

Van boeken kunnen we ook zeggen dat we deze in de afgelopen decennia op een andere manier hebben ontdekt. Met de opkomst van de tablets en de e-readers werden papieren boeken steeds meer vervangen door elektronische boeken. Toch blijft een grote groep mensen de voorkeur behouden voor een papieren boek. Ze vinden het fijner lezen en het ligt beter in de hand, zijn veelvoorkomende meningen over papieren boeken. Net als bij muziekwinkels is een boekhandel ook goed vertier om uren door te brengen. Zeker in een prachtige locatie als bijvoorbeeld de Dominicanenkerk in Maastricht.

Wijnhuizen

En andere soort winkel waar je echt nog fysiek het product moet kunnen keuren voordat je het koopt, is wijn. Ook al kun je wijn ook overal online bestellen tegenwoordig, het is toch nog altijd het beste om een winkel of wijnhuis binnen te lopen en te proeven voordat je iets koopt. Je kunt er een heus dagje uit van maken om verschillende wijnhuizen in Limburg af te gaan, opzoek naar de lekkerste wijn voor thuis. In het heuvelland van Limburg bevinden zich grote wijngaarden om te bezoeken, proeven en kopen.

Meubelzaken

In Limburg bevinden zich gelukkig nog steeds veel meubelspeciaalzaken, en daar bedoelen we niet de IKEA op de woonboulevard mee. Veel conceptstores werken samen met grote merken of bekende designers en stellen hun meubels tentoon in verschillende zaken in Limburg. Een voorbeeld daarvan is Loods 5 in Maastricht. Deze oude fabriekshal is helemaal omgetoverd tot meubelspeciaalzaak. Hier kun je uren doorbrengen om je te laten inspireren om je woonkamer te herinrichten!

Kledingwinkels

Kledingspeciaalzaken hebben tijdens de coronapandemie hard geleden. Doordat hun winkel dicht moest blijven tijdens de lockdowns, zagen ze de concurrenten die wél online verkochten hard groeien. Na we langzaam uit die tijd komen, neemt de drukte in de steden ook weer toe. Mensen hebben het fysiek rondlopen in een winkel blijkbaar gemist, veel speciaalzaken in Limburg krijgen het weer druk. Voor specifieke kleding zoals schoenen, maatpakken of prothese lingerie is het makkelijker om in een winkel de kleding te proberen.

Gerelateerd nieuws:  10 historische plekken in Limburg

Gelukkig zien we steeds meer speciaalzaken in Limburg terugkomen, ze worden weer populair onder de jeugd. Ze staan garant voor leuke dagjes uit in de stad en bieden goede en persoonlijke service die je online niet krijgt.

Recent

Duurzame stedelijke ontwikkeling

28/06/2023

Wat heb je nodig voor de perfecte vriendinnen avond?

23/06/2023

Alles wat je nodig hebt voor een avondje ontspannen

21/06/2023

De voordelen van zonnepanelen plaatsen

16/06/2023

Hier vind je telefoonwinkels in Limburg

07/06/2023

Meer in deze categorie

Wat heb je nodig voor de perfecte vriendinnen avond?

|

Alles wat je nodig hebt voor een avondje ontspannen

|

Hoe blijf je productief tijdens de zomer op je werk?

|

Spanning in de slaapkamer

|
© Copyright Limburgsekrant 2023
hello world!