Chinees eten blijft populair onder Limburgers

23/02/2022
|
67

Chinees eten is al sinds de jaren 50 extreem populair door geheel Nederland. We zijn natuurlijk allemaal opgegroeid met tjap tjoy, babi pangang en bami goreng! Vroeger was het de normaalste zaak om op zondag even naar de afhaalchinees te gaan en hier een heerlijke en grote maaltijd voor de gehele familie te halen. Toch merk je dat de afhaalchinees in Nederland langzaam minder populair wordt, maar niet in Limburg!

Competitie
Chinese restaurants merken dat ze de laatste jaren meer competitie meemaken vanuit andere Aziatische restaurants. De laatste vijf jaar zijn we allemaal wel een keer naar een all you can eat sushi restaurant geweest of zelfs misschien naar een Koreaans barbecue restaurant.

Nog steeds populair
Ook al zijn er inderdaad nu meer Aziatische restaurants bij, blijft vooral in Limburg het eten bij een Chinees restaurant of eten afhalen bij een Chinees restaurant erg populair. Een Chinees in Sittard bijvoorbeeld merkt juist dat met het vernieuwen van authentieke Chinese recepten mensen zeker nog bij een Chinees restaurant willen eten. Deze Chinees in Sittard laat weten dat het de komende tijd voor haar klanten klaar zal staan met de lekkerste gerechten. Klinkt heerlijk toch deze chinees in Sittard?

Voordelen
Vele Limburgers ervaren toch meer voordelen om naar een Chinees restaurant te gaan in plaats van een sushi restaurant. Zo zijn Chinese restaurants vaak vele malen goedkoper. Je bent bij een Chinees vaak maar twintig euro kwijt, als je naar een Japanner of Koreaan gaat zit je al gauw aan het dubbele bedrag. Hierbij komt ook kijken dat je vaak nog een dubbele portie krijgt vergeleken met de portie grote in sushi restaurants. Bij een Chinees restaurant krijg je vaak grote porties waar je de hele week nog van kan genieten.

Verder houden Limburgers ook gewoon van de oude en vertrouwde afhaal Chinees. Bij een Chinees restaurant weet je ook goed wat je kunt verwachten. De gerechten zijn zo bekend in Nederland en ze smaken overal bijna even lekker ook. Als je niet van gekke verrassingen houdt, kun je daarom ook beter gewoon bij een Chinees restaurant ouderwets gaan dineren.

Tot slotte is de service in een Chinees restaurant vaak razendsnel! Hierdoor hoef je niet een half uur lang te wachten op je eten en zo kun je gewoon lekker snel wat happen.

De conclusie is dat Chinese restaurants toch wel een favoriete spot zullen blijven voor Limburgers. Het is oud en vertrouwd, de service is vlot en je krijgt lekker veel voor je geld. Het is natuurlijk leuk om eens een keer naar een sushi zaak te gaan! Voor veel Limburgers is het alleen niet hetzelfde als naar een Chinees restaurant. Daarom hoeven Chinese restaurants zich nergens zorgen over te maken in Limburg; zij zijn namelijk nog altijd razend populair hier!

Gerelateerd nieuws:  10 historische plekken in Limburg

Recent

Duurzame stedelijke ontwikkeling

28/06/2023

Alles wat je nodig hebt voor een avondje ontspannen

21/06/2023

De voordelen van zonnepanelen plaatsen

16/06/2023

Hier vind je telefoonwinkels in Limburg

07/06/2023

Hoe blijf je productief tijdens de zomer op je werk?

05/06/2023

Meer in deze categorie

Duurzame stedelijke ontwikkeling

|

De voordelen van zonnepanelen plaatsen

|

Hier vind je telefoonwinkels in Limburg

|

Op deze manier kan jij je huis schoon houden

|
© Copyright Limburgsekrant 2023
hello world!