Een autovakantie plannen vanuit Limburg

24/02/2022
|
67
dakdragers

Een autovakantie plannen vanuit Limburg zorgt voor extra veel mogelijkheden. Vanuit Limburg kun je immers snel de grens over naar België en Duitsland. Verder liggen Frankrijk en Luxemburg ook aardig binnen bereik. Limburg is daarom zeer geschikt als uitvalsbasis voor zowel korte als lange autovakanties. Nu met de huidige ontwikkelingen, lijkt het erop dat Limburg nog meer dan voorheen ingezet gaat worden als startpunt voor een autovakantie. 

Meer op vakantie in West-Europa 

Het aantal zomervakanties met een buitenlandse bestemming was in 2020 drastisch gedaald. In 2019 ging 50% van de vakantiegangers die naar het buitenland gingen, naar West-Europa. In 2020 was het al zo dat 70% naar één van de ons omringende landen op vakantie ging. Het is dus ook niet vreemd dat Limburg een steeds aantrekkelijker plek is, als vertrekpunt voor een autovakantie. 

Limburg als uitvalsbasis 

In Limburg wonen biedt vele voordelen qua reizen. Het goede nieuws is dat er weer meer reismogelijkheden zijn en de coronamaatregelen in diverse landen nu worden versoepeld. Dat biedt met name voor de autovakanties naar de landen die voorheen wat strikter waren, weer meer opties. Het is dus ook te verwachten dat er weer meer autovakantie worden gepland in 2022. 

Autovakantie met route in Limburg 

Limburgers hoef je niet te vertellen wat de charme is van Limburg. Er is van alles te zien: van het Drielandenpunt op de Vaalserberg tot de zeer bekende stadsgezichten van Maastricht. Een hele mooie route die je in Limburg kunt volgen is de Merggellandroute. Daar kun je al die bezienswaardigheden allemaal bekijken. De Merggellandroute is ook voor Limburgers een leuke autoroute. Het is niet voor niets één van bekendste autoroutes in Nederland. De route kun je volgen via de zeshoekige Mergellandroute-bordjes. Het is een route van 11 km waarin je ook veel van de natuur ziet. 

Wil je de Mergellandroute volgen? Dan kun je bijvoorbeeld vertrekken vanaf station Maastricht. Dit is het officiële startpunt, maar het staat je ook vrij om vanaf een ander punt te vertrekken. Bij Visit Zuid-Limburg kun je een speciale plattegrond krijgen van deze bijzonder route. Met de plattegrond zie je precies welke bezienswaardigheden er op de route zijn. Zo leer je ook direct de gemoedelijke dorpjes zoals Epen en Slenaken kennen.  

dakdragers-2

Limburg als tussenstop 

Voor wie in Groningen of Friesland woont, is Limburg een mooie tussenstop. Heerlijk genieten van wat Limburg te bieden heeft en daarna de autovakantie plannen. Vooral met kleine kinderen kan een te lange autorit erg vermoeiend zijn. Limburg is dan ideaal als tussenstop. Verder is het met dakdragers ook steeds makkelijker om comfortabel op autovakantie te gaan. Je ziet dat mensen de afgelopen jaren geïnvesteerd hebben, om makkelijk met de auto op vakantie te kunnen gaan naar West-Europa. Nu kan men daar massaal gebruik van maken.

Gerelateerd nieuws:  Autoverhuur Limburg

Recent

Duurzame stedelijke ontwikkeling

28/06/2023

Wat heb je nodig voor de perfecte vriendinnen avond?

23/06/2023

Alles wat je nodig hebt voor een avondje ontspannen

21/06/2023

De voordelen van zonnepanelen plaatsen

16/06/2023

Hier vind je telefoonwinkels in Limburg

07/06/2023

Meer in deze categorie

Duurzame stedelijke ontwikkeling

|

De voordelen van zonnepanelen plaatsen

|

Hier vind je telefoonwinkels in Limburg

|

Op deze manier kan jij je huis schoon houden

|
© Copyright Limburgsekrant 2023
hello world!