Van jouw huis een thuis maken in limburg

18/10/2022
|
26
Van jouw huis een thuis maken in limburg

Home is where the heart is. Deze persoonlijke plek wil je dan ook zo inrichten, dat je je helemaal thuis voelt. Echter is dit niet bij iedereen het geval. Deze blog geeft jou tips om van jouw huis een thuis te maken.

Kopieer elementen van het oude huis

In het oude huis voelde je thuis. Wanneer je de elementen van het vorige huis meeneemt, blijf je deze gedachten behouden. Kies bijvoorbeeld voor dezelfde opstelling van de meubels. Ook is het mogelijk om hetzelfde effect op de muur te creëren. Dit kan bijvoorbeeld door te kiezen voor hetzelfde behang of hetzelfde kleurtje verf op de muur. Of wat dacht je van die overheerlijke bank van het vorige huis. Wanneer je de oude bank meeneemt kun je ervoor kiezen om de bank te laten reinigen. Op deze manier zorg je ervoor dat de bank weer een hele nieuwe frisse look krijgt. Op deze manier heb je toch je oude bank, maar dan weer helemaal schoon voor in jouw nieuwe huis.

Zorg voor een persoonlijke touch

Een persoonlijke touch, zorgt voor een groter thuisgevoel. Een simpele manier is bijvoorbeeld het plaatsen van foto’s in het huis. Of wat dacht je van een accessoires wat je van een dierbare hebt ontvangen. Dit zijn verschillende spullen die dicht bij iemand staan, waardoor de persoonlijke touch in de inrichting kan worden gegeven.

Zorg voor een passend geurtje

Een nieuw huis brengt vaak verschillende geuren met zich mee, die niet altijd even lekker zijn. denk aan een verflucht, de geur van nieuwe gordijnen of chemische geuren van de nieuwe meubels. Daarbij heeft iedereen zijn eigen geur. Door jouw eigen geur in huis te brengen, krijg je vanzelf meer het thuisgevoel. Geur aanbrengen kan op twee manieren. Zo kan er geur worden aangebracht door een verstuiver, geurkaars of een natuurlijke luchtverfrisser.

Housewarming

Een housewarming is een feestje die gegeven wordt, wanneer iemand zich heeft gesetteld in een nieuw optrekje. Met een housewarming kunnen er bijzondere momenten plaatsvinden. Je kunt ervoor kiezen om jouw naasten op een moment of op verschillende momenten langs te laten komen. Wanneer jouw naasten langs komen, wordt er warmte gecreëerd in huis. Op deze manier ontstaat er al snel een vertrouwde sfeer, die vaak ook blijft wanneer visite eenmaal naar huis is.

Zorg voor muziek in huis

Muziek in huis beïnvloed iemands humeur. Met het draaien van jouw favoriete nummers zorg je dat er een vertrouwder gevoel in huis wordt gecreëerd. Bovendien is muziek een goede afleiding tegen stilte. Daarbij kun je ook kiezen voor een podcast. Op deze manier hoor je toch nog verschillende mensen om jou heen.

Hopelijk heb je na het lezen van de blog genoeg tips om van jouw huis een echt thuis te maken! Ook is het handig om in het begin een sleutel van het huis bij te maken. Klik hier om erachter te komen hoe dat gaat!

Gerelateerd nieuws:  Toerisme in Kerkrade

Recent

Duurzame stedelijke ontwikkeling

28/06/2023

Wat heb je nodig voor de perfecte vriendinnen avond?

23/06/2023

Alles wat je nodig hebt voor een avondje ontspannen

21/06/2023

De voordelen van zonnepanelen plaatsen

16/06/2023

Hier vind je telefoonwinkels in Limburg

07/06/2023

Meer in deze categorie

Duurzame stedelijke ontwikkeling

|

De voordelen van zonnepanelen plaatsen

|

Hier vind je telefoonwinkels in Limburg

|

Op deze manier kan jij je huis schoon houden

|
© Copyright Limburgsekrant 2023
hello world!