De beste trouwlocaties in Limburg

20/07/2023
|
5
beste trouwlocaties in Limburg

Het plannen van een bruiloft is een spannende en speciale gelegenheid, en een van de belangrijkste aspecten van het planningsproces is het kiezen van de perfecte trouwlocatie. Limburg, met zijn pittoreske landschappen, charmante steden en historische kastelen, biedt een overvloed aan prachtige trouwlocaties. In dit artikel zullen we de beste trouwlocaties in Limburg verkennen, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken voor jouw grote dag.

De Grote Hegge, Thorn

De Grote Hegge ligt in het prachtige witte stadje Thorn. De locatie staat bekend om zijn luxe en gastvrijheid. Het kasteel bevindt zich naast de Maasplassen, wat nog een extra dimensie aan de locatie geeft. De ceremonie kun je bij mooi weer prima houden in de mooie tuinen of je doet de voltrekking in de Ridderzaal. Voor het echte feest kun je de Tiendschuur gebruiken.

beste trouwlocaties limburg

Landgoed Overste Hof, Landgraaf

Landgoed Overste Hof is zeer landelijk gelegen in een bosrijk gebied in de gemeente Landgraaf. Romantiek en charme overheerst in deze locatie, waar je kunt genieten van huiselijkheid gecombineerd met moderniteit. Je kunt hier je geloften uitwisselen binnen of buiten. Er zijn verschillende zalen, zoals de Koetszaal met ruimte voor circa 500 man of de prachtige Vijverzaal met uitzicht op de landelijke omgeving. Het diner kan prima geregeld worden door de Overste Hof zelf.

Kasteel Vaalsbroek, Vaals

Kasteel Vaalsbroek, net gelegen buiten Vaals, is onderdeel van Bilderberg. Het kasteel is romantisch en deftig, waarbij moderne en klassieke inrichtingen gecombineerd worden. Je kunt trouwen in de prachtige tuinkamer of buiten op het terras met een prachtig uitzicht. Je kunt maar liefst 750 receptiegasten uitnodigen en maximaal 250 gasten voor het diner.

Kasteel Daelenbroeck, Herkenbosch

Kasteel Daelenbroeck ligt in Herkenbosch. Dit kasteel biedt het totaalpakket; een locatie voor de huwelijksvoltrekking, het feest en zelfs de huwelijksnacht. Dit kasteel heeft namelijk ook prachtige bruidssuites. En bij een romantische huwelijksnacht hoort misschien ook een popper van Rush voor die extra roes. Lees in deze blog meer over spanning in de slaapkamer. Daelenbroeck heeft ruim plaats voor zeker 450 gasten.

Kasteel Erenstein, Kerkrade

Kasteel Erenstein in Kerkrade is een hotel-restaurant van Fletcher. Het kasteel biedt een prachtige trouwlocatie in Limburg met een slotgracht, kasteeltuinen en een fontein. Er zijn negen zalen en een prachtige binnentuin. Het opmerkelijke van Kasteel Erenstein is dat het diner door een ware chef-kok bereid wordt en het personeel de zaal aankleedt tot een uniek, sprookjesachtig geheel.

kasteel erenstein: een van beste trouwlocaties limburg

Auberge de Rousch, Heerlen

Auberge de Rousch is een officiële trouwlocatie in Heerlen. Je vindt er meerdere zalen en restaurants, waardoor je voor zowel intieme recepties als grootschalige bruiloftsfeesten hier terecht kunt. De culinaire begeleiding wordt door Auberge de Rousch graag ingevuld en je hebt de keuze uit buffetten, walking dinners of uitgeserveerde diners. In januari is bovendien het hotel geopend, waardoor je er na je feest ook kunt overnachten.

Kasteel Ter Worm, Heerlen

Kasteel Ter Worm is een prachtig landgoed in Heerlen met een lange oprijlaan en een prachtig bloeiende Rococotuin. De huwelijksvoltrekking vindt plaats in De Oranjerie voor een intiem gezelschap van maximaal vijftig man. Deze zaal biedt een prachtig uitzicht over de Franse tuinen. Daarom is dit ook een prima locatie voor trouwfoto’s. De bruiloft wordt hier van A tot Z geregeld: van de lunch tot het ontbijt de dag erna.  

Gerelateerd nieuws:  Duurzaam wonen in Limburg

Abdij Rolduc, Kerkrade

Ook abdij Rolduc is een prachtige huwelijkslocatie in Limburg. De huwelijksceremonie vindt plaats in de kerk bij het klooster, waarna de receptie in een van de zestien feestzalen gehouden kan worden. De zalen zijn authentiek, maar wel aangepast naar moderne maatstaven. Het is zelfs mogelijk om in het hotel te overnachten.

De Busjop, Heythuysen

De Busjop in Heythuysen ligt aan de rand van Leudal, een prachtig natuurgebied. Hierdoor is De Busjop ook prima geschikt om van tevoren je trouwfoto’s te laten schieten. Je huwelijksfeest kan zowel binnen als buiten gehouden worden en als je dat wenst, kan De Busjop je hele trouwdag van A tot Z regelen.

Kasteel De Keverberg, Kessel

Kasteel De Keverberg ligt in Kessel en is een ware droomlocatie. Het kasteel bevindt zich op een heuvel en heeft zes unieke zalen. De binnenplaats is voorzien van een glazen dak, waardoor het een van de betere trouwlocaties in Limburg is voor elk jaargetijde. Vanuit de trouwzaal kun je prima over de omliggende weilanden en de Maas heen kijken.

Vond je dit bericht leuk? Lees dan ook dit artikel over wonen in Zuid-Limburg of De bekende kenmerken van Limburg

Recent

Dit zijn de mooiste tuinen in Limburg

20/10/2023

Een nieuwe waardering voor fysieke arbeid

20/10/2023

Praktische tips voor een duurzamere levensstijl

16/10/2023

9 tips om spinnen te verjagen

12/10/2023

Leukste schmink ideeën voor carnaval

09/10/2023

Meer in deze categorie

Praktische tips voor een duurzamere levensstijl

|

Je tuin winter klaar maken: 5 tips

|

Hoe kun je je tuin verduurzamen?

|
,

10 Tips voor in het vakantiepark

|
,
© Copyright Limburgsekrant 2023
hello world!