Wonen in Zuid-Limburg: wat kun je verwachten?

04/01/2023
|
10
limburg

Als je van plan bent om naar Zuid-Limburg te verhuizen, kan dat een grote verandering in je leven betekenen. Naast dat je moet wennen aan de nieuwe omgeving en misschien een nieuwe werkplek, zijn er nog meer dingen in Zuid-Limburg die je moet leren kennen voordat je je helemaal thuis gaat voelen in Zuid-Limburg. Wat kun je dan zoal verwachten? Wij leggen enkele belangrijke fenomenen uit.

De voor- en nadelen van het heuvellandschap

Stiekem gaan we ervan uit dat je vanwege het prachtige heuvellandschap ervoor hebt gekozen om te gaan wonen in Zuid-Limburg. Wanneer je eenmaal gesetteld bent, kun je iedere dag genieten van het betoverende uitzicht. Door de groene en vredige omgeving voelt het alsof je op vakantie bent en zul je altijd een gevoel van rust ervaren. Toch willen we bij dit sprookje enkele kanttekening plaatsen. Zuid-Limburg bestaat namelijk uit heel veel kleine dorpjes waar niet altijd de voorzieningen te vinden zijn die je zoekt. In sommige gevallen moet je dus even op je fiets of in je auto stappen en in de naburige plaats jouw boodschappen doen. Zoals je kunt raden, is dat in het heuvelland af en toe een flinke klim.

Bereikbaarheid leuke steden en dorpjes

Er zijn goede verbindingen tussen Zuid-Limburg en de rest van het land. Vanuit Heerlen, Maastricht en Sittard kun je namelijk de snelwegnemen richting Eindhoven of Nijmegen. Daarnaast ben je ook binnen een halfuurtje in België en Duitsland. Wat is het nadeel? Kies je ervoor om in één van de mooie gehuchten te gaan wonen in het diepe zuiden van Limburg? Dan doe je er iets langer over om de snelwegen te bereiken. Wil je graag rondrijden door Limburg maar heb je nog geen rijbewijs? Geen zorgen! In Limburg ligt het slagingspercentage namelijk een stuk hoger dan in de rest van het land. Lees hier meer over het aantal mensen dat geslaagd is voor hun praktijkexamen in Limburg.

Gastvrijheid

Hoewel Limburgers redelijk bescheiden zijn, zijn ze doorgaans vriendelijk en gastvrij. Zodra je eenmaal kennis hebt gemaakt onder het genot van een stukje Limburgse vlaai, is de kans groot dat je de volgende keer al ‘via de achterdeur’ naar binnen kunt.

Dialect

Ben je via een makelaar in Sittard aan je droomwoning gekomen in Zuid-Limburg? Dan moet je ook kennis maken met het dialect. Niemand vraagt je om het te kunnen spreken, maar wanneer je weet wat bepaalde woorden betekenen, kun je sneller deelnemen aan een gesprekje. Wil je sowieso meer weten over het wonen in een stad versus wonen in een dorp? Lees hier ook meer over op onze site

Lees ook: verhuizen naar Limburg & Limburgse natuurliefhebbers verenigen zich voor bescherming van diersoorten.

Gerelateerd nieuws:  iPhone laten repareren in Maastricht

Recent

Limburgse natuurliefhebbers verenigen zich voor bescherming van diersoorten

14/03/2024

Welke Limburgse wijnen zijn er?

05/03/2024

De winnaars van de Maastricht award

03/02/2024

De evolutie van trainingsmethoden

26/01/2024

DIY Bohemian decor: persoonlijke accenten voor een unieke inrichting

24/01/2024

Meer in deze categorie

DIY Bohemian decor: persoonlijke accenten voor een unieke inrichting

|

Tips voor gezinnen die naar limburg verhuizen

|
,

Praktische tips voor een duurzamere levensstijl

|

Je tuin winter klaar maken: 5 tips

|
© Copyright Limburgsekrant 2024
hello world!