Miljonairs in Limburg toegenomen?

27/11/2021
|
132
vloer laten egaliseren

In 2020 hadden bijna 278.000 huishoudens meer dan één miljoen euro in zijn of haar bezit. In Limburg en in de provincie Groningen waren de minste miljonairs te bekennen. Toch zijn het aantal miljonairs in deze provincie toegenomen. In Limburg telde men 12.600 huishoudens die meer dan 1 miljoen hadden. Dit is een percentage van 2.4 procent van alle huishoudens in heel Limburg. Dat is relatief laag gezien. In Groningen was dit zelfs maar 2.1 procent van het totaal van alle huishoudens in de provincie Groningen.

Gemeentes Limburg

In bepaalde gemeentes en gebieden van Limburg ligt dit hoger. Vooral in het Noorden is het percentage een stuk hoger. Het zuiden daar in tegen is dus een stuk armer dan het Noorden van het land. De gemeentes Mook en Middelaar zijn de gemeentes in Limburg die de meeste miljonairs hebben. Het percentage lag hier op een gemiddelde van 6.1 procent. Toch is dit niet veel ten opzichten van heel Nederland, want de wijken eindigen hiermee op plaats 60 van de gemeentes met de meeste miljonairs. De meeste miljonairs wonen in Noord-Holland de provincies Bloemendaal en Laren zijn de gemeentes die de meeste miljonairs hier bezitten. Ten opzichten van deze gemeentes en provincie ligt Limburg heel erg achter op de economie en de welvaart van de mens.

De derde gemeente en de vierde gemeente zijn Nederweert en Eijsden-Margraten. Deze gemeentes volgen na Mook en Middelaar in onze provincie Limburg. Wat erg interessant is om te zien is dat de helft van alle miljonairs tussen de 1 en de 1.6 miljoen euro bezaten. De andere helft had meer dan 1.6 miljoen en dus een groot vermogen. Als we kijken naar het vermogen in totaal dan zien we dat 21 procent van het vermogen van een miljonair bestond uit de waarde van de eigen woning. De huizenmarkt is dus ook flink gestegen en eigenaars van huizen hebben nu een flinke verdiensten post erbij als ze het huis verkopen met een ontzettende grootte meerwaarde.

Waarde huis

Heb je vroeger een huis gekocht voor weinig geld ten opzichten van de waarde van nu dan zit je al erg goed, maar dit kun je optimaliseren door bepaalde verbouwingen aan te brengen in het huis. Veel huizen zijn echter nog best ouderwets. Het moderniseren hiervan is een flinke stijging in de waarde van het huis. Een vloer laten egaliseren zou bijvoorbeeld al een groot voordeel zijn. Het egaliseren van vloeren zorgt namelijk voor een mooie strakke vloer zonder verschil in hoogte of bulten.

Gerelateerd nieuws:  De beste eiwitshakes van Limburg

Recent

Hond en kat samen? Zo doe je dat!

17/03/2023

Unieke interieur stijlen in Limburg

03/03/2023

Voordelen van wonen in Zuid Nederland

28/02/2023

Hoe creëer je meer ruimte in je huis

22/02/2023

Hoe Limburgers kunnen bijdragen aan de vermindering van CO2-uitstoot in een dalende fossiele brandstofmarkt

16/02/2023

Meer in deze categorie

Limburgse ondernemers gaan steeds vaker online

|

Hoe ongezond is alcohol?

|
,

Speciaalzaken in Limburg

|
,

Een eigen onderneming starten in Limburg

|
© Copyright Limburgsekrant 2023
hello world!