Een nieuwe waardering voor fysieke arbeid

20/10/2023
|
3
fysieke arbeid

In een wereld die steeds bekender wordt met het gebruik van AI lijkt het alsof veel banen gaan verdwijnen, maar dat is juist het tegenovergestelde. Er zijn veel banen die nooit compleet vervangen kunnen worden door het gebruik van AI. Fysieke banen worden juist steeds populairder, want een robot zal nooit de emotie en gedachten van een mens kunnen vervangen. Mensen realiseren dat fysieke arbeid nooit weg zal gaan en altijd waardering zal krijgen.

De opkomst van AI en automatisering

Ai en automatisering hebben de manier waarop we werken flink veranderd. Bepaalde taken die eerst handmatig werden gedaan, kunnen nu met behulp van AI sneller worden uitgevoerd. Dit is vooral van toepassing in de productie, klantenservice en ook de financiële wereld. Dit heeft geleid tot zorgen over banenverlies en de noodzaak van herscholing, maar tussen deze veranderingen door ontstaat er ook nieuwe waardering voor beroepen die afhankelijk zijn van mensen en hun vaardigheden. Zo gaat dit natuurlijk hand in hand met iedereen die steeds meer online gaat doen.

De waarde van handmatig werk

Beroepen die met de handen worden uitgevoerd, hebben vaak een bepaalde skill nodig. Dit zijn werkzaamheden die door vakmannen worden uitgevoerd en niet kunnen worden uitgevoerd door een machine. Mensen beseffen zich steeds meer dat het bijzonder is als je deze werkzaamheden kan verrichten zoals restaureren, bier brouwen en het werk van een glazenwasser in Helmond. Dit zijn allemaal beroepen die niet snel vervangen kunnen worden vanwege alles wat er bij komt kijken.

glazenwassers

De brede toepassingen van fysiek werk

Het belang van met de handen werken beperkt zich niet alleen tot de traditionele beroepen zoals houtbewerking of metaalsmeden. Het is bevat ook beroepen zoals chef-koks, kunstenaars en hoveniers. Dit zijn beroepen die altijd een human touch nodig zullen hebben om echt door te kunnen breken.

De toekomst van handmatig werk

Tegenwoordig zien we natuurlijk dat veel banen niet verdwijnen, ook al is AI er. Het is echter wel dat AI bepaalde taken makkelijker maakt en sneller laat verlopen. Het is dus iets wat positief gezien moet worden en nauw mee samengewerkt moet worden. Echter, het vermogen van mensen om complexe beslissingen te nemen, creatief te denken en zich aan te passen aan de situatie waar nodig, zal niet vervangen kunnen worden door een machine. Dit soort dingen zullen van onschatbare waarde zijn en hierdoor zullen die dingen ook niet wegvallen. Handmatig werk zal altijd een rol spelen in de samenleving en diegene die zich daarin specialiseren in deze branches zullen blijven vorderen.

Gerelateerd nieuws:  Een makelaar in de Limburgse huizenmarkt

Recent

Dit zijn de mooiste tuinen in Limburg

20/10/2023

Praktische tips voor een duurzamere levensstijl

16/10/2023

9 tips om spinnen te verjagen

12/10/2023

Leukste schmink ideeën voor carnaval

09/10/2023

De bekendste kenmerken van Limburg

05/10/2023

Meer in deze categorie

Belang van kwaliteitscontrole en testen van verpakkingen

|
,

Tips om consumentenwensen te vervullen

|
,

Boete voor scooter rijden zonder rijbewijs

|
,

De bekendste bedrijven in Limburg

|
,
© Copyright Limburgsekrant 2023
hello world!