Bekende monumenten in Limburg

23/02/2022
|
87

Limburg is een van de meest cultuurrijke provincies van Nederland. Vooral Zuid-Limburg kent talloze prachtige gebouwen en plekken met een historische achtergrond. De subsidie van monumenten is ook zeker iets waar de provincie jaarlijks veel geld voor aan de kant legt. En dat is maar goed ook, want deze subsidie van monumenten zorgt ervoor dat de monumenten onderhouden worden.
Ga je binnenkort naar Zuid-Limburg en wil je wat meer weten over de prachtige plekken die je kunt bezoeken? Lees dan hieronder verder over bekende monumenten in Limburg die je zeker niet kan missen tijdens je bezoek!

Station Valkenburg

Valkenburg is een van de meest bekende en welbezochte plekken in Limburg. Het prachtige heuvellandschap en de gezellige knusse binnenstad trekt elk jaar duizenden mensen. Het Station van Valkenburg zelf is op zich ook een bekende toeristen plek. Het station van Valkenburg is namelijk het oudste stationsgebouw in Nederland dat nog in gebruik is. Het is gebouwd in 1853, en geheel vanuit mergel geconstrueerd. Door de prachtige architectuur is het station van Valkenburg het zeker wel waard om even een kijkje te komen nemen.

Grendelpoort in Valkenburg a/d Geul

In Valkenburg a/d Geul kun je nog terugreizen naar de middeleeuwen door een kijkje te nemen bij de stadspoort die in 1416 gebouwd is. De architectuur van dit gebouw is kenmerkend door de verschillende soorten kleuren en steen die gebruikt is en de poort wordt ook gesierd door een prachtig beeld van Maria.

SCHUNK Glaspaleis in Heerlen

Als je niet zo’n fan bent van oude gebouwen en liever iets moderns wilt zien, is SCHUNCK Glaspaleis in Heerlen een must-visit! Het gebouw is ontworpen door de beroemde architect Frits Peutz. Je kunt hier hedendaagse kunst en architectuur, een bibliotheek, film en voorstellingen bekijken. De locatie van het pand is midden in Heerlen, dus je kan het bijna niet missen.

Kasteel Eijsden

Als je je als een ware koning of koningin wilt voelen moet je zeker een bezoekje plegen aan Kasteel Eijsden. Het kasteel is ongeveer in 1635 gebouwd, maar moest helaas opnieuw gerenoveerd worden na een forse brand jaren later. Het gebouw heeft een typische Limburgse architectuur die toentertijd gebruikelijk was.

Stadhuis van Maastricht

Als je in Maastricht bent, is deze zeker niet te missen. Het oude Stadhuis van Maastricht ligt midden op de markt en steekt hoog uit boven de omringende gebouwen. Met een bijzondere en strakke architectuur is dit een van de mooiste gebouwen van Maastricht. Na een uurtje heerlijk te hebben gewinkeld in de hoofdstad van het Zuiden kun je hier prima eventjes heen om prachtige foto’s te maken.

Sint-Servaasbasiliek

Dit is ook zeker één van de bekende monumenten die je moet zien wanneer je in Maastricht bent. De kerk ligt midden op het vrijthof en is niet te missen. Het is ook een van de oudste gebouwen in Maastricht, gedateerd uit het jaar 1000.

Alle bovenstaande momumenten worden ondersteund door de subsidie aan monumenten. Heb je deze blog gelezen en ben je geïnteresseerd in onze andere blogs? Lees dan eens onze blog over "bekende monumenten in Zuid-Limburg"

Gerelateerd nieuws:  Wonen in Zuid-Limburg

Recent

Duurzame stedelijke ontwikkeling

28/06/2023

Alles wat je nodig hebt voor een avondje ontspannen

21/06/2023

De voordelen van zonnepanelen plaatsen

16/06/2023

Hier vind je telefoonwinkels in Limburg

07/06/2023

Hoe blijf je productief tijdens de zomer op je werk?

05/06/2023

Meer in deze categorie

Alles wat je nodig hebt voor een avondje ontspannen

|

Hoe blijf je productief tijdens de zomer op je werk?

|

Spanning in de slaapkamer

|

Doe-het-zelfideeën voor binnen- en buitenshuis

|
,
© Copyright Limburgsekrant 2023
hello world!