Yoga retreat in Limburg

16/03/2022
|
74
Yoga retreat in Limburg

Yoga is al een langere tijd een bekende sport, maar is de laatste paar jaren nog meer gegroeid. Tegenwoordig is het eigenlijk een lifestyle. Het covid-19 virus heeft bij veel mensen voor stress in het leven gezorgd. Om deze reden pakken meerdere mensen yoga op. Vaak gebeurt dit in combinatie met mindfulness oefeningen. Een nog effectievere manier om zowel fysiek als mentaal tot rust te komen is een yoga retreat. Je sluit jezelf dan een aantal dagen af van je omgeving en komt als het goed is weer fris en fruitig terug. Een yoga retreat heeft ook een langdurig effect op je lichaam.

Wat is yoga?

Yoga is een eeuwenoude praktijk die door mensen van over de hele wereld wordt beoefend. Het is niet alleen een traditionele techniek om fit en gezond te blijven, het bevordert ook ontspanning en stressmanagement; iets waar we allemaal mee worstelen in de moderne wereld van vandaag. Yoga retraite Limburg is een geweldige manier om weer in contact te komen met je lichaam, geest en ziel. Het is de perfecte gelegenheid om de wereld van yoga op een andere manier te verkennen, en om nieuwe technieken en poses te leren.

Yoga retreat in Limburg

Yoga retreat in Limburg

Er zijn verschillende personen die een yoga retreat in Limburg opgestart hebben. Waar beter dan in Limburg om zo een bedrijf te beginnen? De meeste yoga retreats bevinden zich op een afgelegen locatie. De reden hiervoor is het creëren van volledige rust binnen de retreat. Limburg beschikt over genoeg platteland en bos voor deze rust. Vooral in het zuiden van de provincie.

Yin-yoga dag retreat evenement

Wat je ook steeds vaker voorbij ziet komen zijn yoga dag retreats. Binnen kort is er ook weer één te vinden bij ons in Limburg. Deze dag retreat vindt plaats in Rijckholt bij BnB Riekelt.

Bij yin yoga wordt er vooral gefocust op het versterken van je eigen hout element. Dit past volgens de Chinese geneeskunde perfect bij de lente. Yin yoga is een zachte en erg toegankelijke vorm van yoga. Het is vooral gericht op ontspanning. Je houdt een aantal minuten een bepaalde houding vast die helemaal aangepast is op jouw unieke lichaam. Ook wordt deze houding ondersteund waar nodig. De yogasessies duren bij elkaar opgeteld minimaal 3 uur. Daarna wordt er een lange lentewandeling gemaakt door de prachtige heuvels van het Savelsbos.
Naast de yoga wordt er een vegetarische lunch geserveerd. Door de dag heen worden er ook zelfgebakken hapjes en drankjes uitgedeeld.

Yoga retreat in Limburg

Overige informatie

Het evenement wordt gehouden in kleine en knusse groepjes. Je mag door de dag heen zelf of je mee wil doen of je liever even terugtrekt. Ook ervaring in yoga is geen vereiste omdat yin yoga zo toegankelijk is. Wel moet je ervoor openstaan om jezelf opnieuw op te laden en je te laten verassen.

Het evenement neemt plaats op 26 maart in 2022. Wanneer je jezelf voor 1 maart had ingeschreven was het 85 euro per persoon en wanneer je met zijn tweeën kwam was het 80 euro per persoon. Nu zijn de kosten 90 euro per persoon.

Gerelateerd nieuws:  Gezellig wonen in Maastricht

Recent

Hond en kat samen? Zo doe je dat!

17/03/2023

Unieke interieur stijlen in Limburg

03/03/2023

Voordelen van wonen in Zuid Nederland

28/02/2023

Hoe creëer je meer ruimte in je huis

22/02/2023

Hoe Limburgers kunnen bijdragen aan de vermindering van CO2-uitstoot in een dalende fossiele brandstofmarkt

16/02/2023

Meer in deze categorie

Wonen in de hoofdstad van Limburg

|

Leuke experimenten voor thuis

|

Maak je spirituele ontwikkeling door in Limburg

|

Wonen in Zuid-Limburg: wat kun je verwachten?

|
© Copyright Limburgsekrant 2023
hello world!