Woningmaatregelen voor in Maastricht

01/09/2022
|
43

Het vinden van een eerste huis, wordt steeds lastiger. Huizen worden steeds duurder en voor starters wordt het steeds zwaarder om een geschikt koophuis te vinden. Als je eenmaal een huis hebt gevonden, dan wil je ook dat je daar veilig kan wonen. Welke aspecten zijn belangrijk om jouw veiligheid te garanderen.

Dagelijkse maatregelen

Om de dagelijkse maatregelen niet te vergeten, kan er gebruikt worden gemaakt van een werkinstructie. Schrijf duidelijk op wat er moet gebeuren, als je het huis verlaat. Zo zijn er een aantal zaken wat men automatisch doet, bij het verlaten van het huis. Ondanks de dagelijkse routines, zijn er ook een aantal maatregelen waar je niet zo snel aan zou denken.

De welbekende dagelijkse maatregelen

De routine die de meeste mensen volgen bij het verlaten van het huis is: ramen en deuren dicht en de deur op slot draaien. Als men de ramen of deuren open laat, dan is het heel makkelijk voor een inbreker om binnen te komen. Daarbij is het ook heel belangrijk om de deur op slot te doen. Als de deur niet op slot is, kan een inbreker de deur veel makkelijker openkrijgen, dan dat er een slot op de deur zit.

Een nog redelijk onbekende maatregel

Er zijn ook maatregelen, waar men niet gelijk aan denkt bij het verlaten van het huis. Zo is het belangrijk om waardevolle spullen uit het zicht te leggen. Het is dus niet handig om een laptop in het zicht te laten liggen. Ook is het belangrijk om de sleutels niet rond te laten slingeren, maar op een veilige plek te verstoppen.

Algemene maatregelen

Een belangrijke maatregel is het niet verbergen van ramen of deuren achter hoge schuttingen, bomen of struiken. Als men de ramen of deuren heeft verborgen, dan is de kans op sociale controle lastig. Zo zal een mogelijke inbraak niet snel opvallen bij de buren. Ook is het handig om gebruik te maken van een buitenverlichting en camera's. Door de nieuwste techniek onder de camera's, kan men via de telefoon digitale inspecties (digital inspections) uitvoeren. De kans op inbraak zal worden verkleind, doordat de “inbreker” in een donkere straat belicht wordt. Ook kan er gebruik worden gemaakt van een bewegingssensor. Dit kan handig zijn voor in de donkere steegjes in Maastricht.

Maatregelen voor de vakantieperiode

Wanneer de vakantieperiode eraan komt, dan zijn inbrekers erg actief. Voor inbrekers is het ideaal als de bewoners niet thuis zijn. Inbrekers letten op een aantal factoren. Zo wordt er aandachtig gekeken naar de auto’s op de oprit. Bij een lege oprit voor een paar dagen, dan kan de inbreker dit linken aan een vakantie van de bewoners. Daarbij letten de inbrekers ook op de gordijnen bij het raam. Als de gordijnen bij het raam elke dag hetzelfde hangen, dan zullen de inbrekers dit ook linken aan een vakantie van de bewoners. Men kan dit tegengaan, door de buren te vragen om af en toe de gordijnen open en dicht te maken.

Gerelateerd nieuws:  Het perfecte tuinfeest in Limburg organiseren

Recent

Duurzame stedelijke ontwikkeling

28/06/2023

Wat heb je nodig voor de perfecte vriendinnen avond?

23/06/2023

Alles wat je nodig hebt voor een avondje ontspannen

21/06/2023

De voordelen van zonnepanelen plaatsen

16/06/2023

Hier vind je telefoonwinkels in Limburg

07/06/2023

Meer in deze categorie

Duurzame stedelijke ontwikkeling

|

Wat heb je nodig voor de perfecte vriendinnen avond?

|

Alles wat je nodig hebt voor een avondje ontspannen

|

De voordelen van zonnepanelen plaatsen

|
© Copyright Limburgsekrant 2023
hello world!