Veilig wonen in Maastricht

24/02/2022
|
83
slotenmaker Maastricht

Maastricht is een sfeervolle stad om te gaan wonen. Je kun heerlijk cultuur snuiven en ’s zomers kun je lang op een van de vele terrassen zitten. Maastricht staat bekend om de vele monumentale panden. Ze zien er mooi uit, maar qua veiligheid zou je nog wel eens op problemen kunnen stuiten.

Brandveiligheid

Oude panden kunnen brandgevoeliger zijn door de kleine ruimtes en oude materialen. Voordat je dus een woning gaat huren of kopen, is het goed om te checken of er rookmelders zijn- dit is sowieso verplicht maar je weet het nooit- en laat deze desnoods meteen installeren. Rook je? Dan moet je er écht zeker van zijn dat je sigaret of sigaar helemaal gedoofd is. Laat ook geen brandbare spullen op het fornuis liggen en controleer of de pitten uit zijn als je klaar bent met koken.

Woon je in zo’n oud pand in Maastricht? Dan heeft dat ook voordelen voor de brandveiligheid. Heel vaak heb je er binnendeuren met sloten van een slotenmaker in Maastricht die je bij een brand dicht kunt doen. Zo voorkom je dat de vlammen zich snel verspreiden. Het is ook belangrijk dat je een vluchtroute kunt uitstippelen.

Dit kun je doen tegen inbraak

Hoewel Maastrichtenaren over het algemeen beschaafd en vriendelijk zijn, liggen inbrekers altijd op de loer in Limburg. Wellicht weet je het al maar we herhalen deze tips toch nog: allereerst moet je ramen en deuren altijd goed sluiten. Wanneer je de voordeur dicht doet, sluit dan heel bewust de deur af. Zo weet je zeker dat hij op slot zit en ga je niet de hele dag twijfelen of je nu wel of niet de deur hebt gesloten. Vergeet ook de achterdeur of de deur van je balkon niet te sluiten. Mocht je twijfelen over de kwaliteit van het slot, dan kun je altijd even langs de slotenmaker in Maastricht.

Dieven houden ook niet van lawaai of licht in een huis: dat schrikt namelijk af. Je kunt altijd een kleine lamp aan laten. Wissel bijvoorbeeld een lamp met timer af met een andere lamp. Gebruik je alleen een timer, dan kan de dief dit trucje doorkrijgen. Hetzelfde geldt voor de post: als je brievenbus niet geleegd is, denken dieven dat je op vakantie bent.

Check de veiligheid van je woning

Als je een rookmelder hebt gekocht en je hebt een goed slot weten te bemachtigen bij de slotenmaker in Maastricht, moet je de rest van de woning onder de loep nemen. Denk bijvoorbeeld aan vochtplekken, onbedekte elektriciteitskabels of een lekkende leiding? In zo’n gevallen moet je ook altijd contact opnemen met je huurbaas, want een vochtige meterkast kan gevaarlijk zijn. Denk bij het inrichten van je woning ook aan de kleine dingen zoals antislipmatten.

Gerelateerd nieuws:  Monumenten in Limburg

Recent

Duurzame stedelijke ontwikkeling

28/06/2023

Wat heb je nodig voor de perfecte vriendinnen avond?

23/06/2023

Alles wat je nodig hebt voor een avondje ontspannen

21/06/2023

De voordelen van zonnepanelen plaatsen

16/06/2023

Hier vind je telefoonwinkels in Limburg

07/06/2023

Meer in deze categorie

Wat heb je nodig voor de perfecte vriendinnen avond?

|

Alles wat je nodig hebt voor een avondje ontspannen

|

Hoe blijf je productief tijdens de zomer op je werk?

|

Spanning in de slaapkamer

|
© Copyright Limburgsekrant 2023
hello world!