Wonen in een stad versus wonen in een dorp

04/01/2023
|
3
wonen in stad

Zijn de verschillen tussen wonen in een stad als Maastricht of een dorp als Meijel nu echt zo groot? Ja wij vinden van wel. Als je dus besluit om van een stad naar een dorp verhuizen of juist andersom, moet je rekening houden met de volgende dingen.

Wonen in een stad

Ben je van plan om naar een stad of stedelijk gebied te verhuizen? Dan zul je ervaren dat de meeste voorzieningen in de buurt zijn. Op iedere hoek vind je bijvoorbeeld een supermarkt, bakker en kledingwinkel. Ook wanneer je eens een sushirestaurant wilt proberen of een bepaalde cursus wilt volgen, heb je in een stad meer kans dat je vindt wat je zoekt.

Daarnaast is een belangrijke bijkomende factor dat je meer kans hebt op een baan wanneer je in de buurt van of in een stad woont. Je bent dichter in de buurt van toonaangevende bedrijven en je reistijd wordt ook korter.

Er kleven echter ook nadelen aan het wonen in een stad. Op de eerste plek ben je vaak afhankelijk van het openbaar vervoer, want het hebben van een auto is vaak erg onpraktisch. Je vindt bijvoorbeeld minder snel een parkeerplek en vaak moet je een groot bedrag neertellen wanneer je een parkeerplek wilt huren in de buurt van je huis. Daarbij zijn de huizenprijzen hoger en heb je minder ruimte. Houd je van een grote tuin? Dan is wonen in een stad misschien niet weggelegd voor jou.

Steden groeien erg snel en het is hierbij belangrijk dat er rekening wordt gehouden met de duurzame stedelijke ontwikkelingen. Lees hier meer erover!

De voor-en nadelen van wonen in een dorp

Waar moet je dan rekening mee houden als je niet de bruisende stad wilt opzoeken, maar juist een rustig, pittoresk dorpje? Zoals we al zeiden, liggen de huizenprijzen in dorpen iets lager dan in een stad. Als je dus waarde hecht aan ruimte, is dat dus zeker een factor om rekening mee te houden. Daar staat tegenover dat een dorp doorgaans veiliger en hoef je minder snel een slotenmaker in Geleen te contacteren. Je buren houden graag een oogje voor je in het zeil wanneer je niet thuis bent. Het nadeel: binnen de kortste keren weet het hele dorp wie je bent, dus een deel van je privacy offer je op! Wil je meer lezen over hoe dat zit met wonen in Limburg? Lees dan deze blog.

Gerelateerd nieuws:  Een tuinoverkapping in Limburg, handig of noodzakelijk?

Recent

Duurzame stedelijke ontwikkeling

28/06/2023

Alles wat je nodig hebt voor een avondje ontspannen

21/06/2023

De voordelen van zonnepanelen plaatsen

16/06/2023

Hier vind je telefoonwinkels in Limburg

07/06/2023

Hoe blijf je productief tijdens de zomer op je werk?

05/06/2023

Meer in deze categorie

Alles wat je nodig hebt voor een avondje ontspannen

|

Hoe blijf je productief tijdens de zomer op je werk?

|

Spanning in de slaapkamer

|

Doe-het-zelfideeën voor binnen- en buitenshuis

|
,
© Copyright Limburgsekrant 2023
hello world!