Wonen in Zuid-Limburg

23/02/2022
|
107

Limburg valt toch wel onder een van de meest pittoreske gebieden van Nederland! Denk aan de prachtige groene heuvellandschappen, of aan de gezellige bossen waar veel Limburgers graag een stevige wandeling doormaken. Vooral Zuid-Limburg biedt mensen een perfecte plek om te kunnen genieten van de natuur! Vaak komen mensen slechts voor eventjes hierheen tijdens de vakantie, maar er zijn enorm veel voordelen aan het wonen hier. Ben jij geïnteresseerd om te komen wonen in het meest bourgondische gedeelte van Nederland? Lees hier alle belangrijke informatie die je nodig hebt om je beslissing te maken!

Omgeving
Limburg staat bekend om zijn groene en heuvelachtige omgeving. Veel mensen voor wie het gezeur en gedoe van de stad teveel wordt doet er goed aan om hun leven hier opnieuw te starten. Je hebt natuurlijk ook zat steden in Limburg, zoals Maastricht. Toch merk je dat zelfs de stad Maastricht kleinschaliger en groener is vergeleken met andere Nederlandse steden. Mensen zijn hier open, doen alles een stukje rustiger aan en zijn natuurlijk ontiegelijk gezellig! Ook al heeft Zuid-Limburg veel platteland, steden zoals Maastricht zijn erg dicht bij en hier vind je alle voorzieningen die je nodig hebt.

Prijs
Wat men ook vaak ziet, is dat de gemiddelde prijs voor een huis in Zuid-Limburg vele malen lager ligt dan het landelijke gemiddelde. In Amsterdam ben je wel minstens een paar ton kwijt aan een rijtjeshuis, maar in Zuid-Limburg heb je voor dezelfde prijs een vrijstaand huis met een gigantische tuin erbij! Dit zijn een van de vele voordelen die het wonen op het platteland kent.

makelaar zuid limburg

Huizenmarkt
De huizenmarkt in Zuid-Limburg is ook een stuk beter te overzien dan in de rest van Nederland. Een goede en betrouwbare Makelaar te Zuid-Limburg vinden is dan ook een stuk makkelijker dan in de rest van Nederland. Ook hebben veel Limburgse huizen een prachtige tuin waar de kinderen helemaal los kunnen gaan en waar je gezellig 's avonds nog een drankje kunt nuttigen met familie en vrienden. Toch is het handig een makelaar in Zuid-Limburg aan te nemen, zodat je genoeg opties kunt bekijken. Een makelaar in Zuid-Limburg weet alle ins en outs van het wonen in deze prachtige provincie en zal je helpen met het vinden van het perfecte huis.

In conclusie, het wonen in Zuid-Limburg kent vele voordelen. Je leeft namelijk in een prachtige omgeving waar je echt van de natuur kunt genieten. De de mensen zijn ook super gezellig. Voor een prachtig huis in Zuid-Limburg betaal je een kleine prijs. In de rest van Nederland is dit niet zo. Vaak heb je in Limburg ook veel meer grond erbij. De huizenmarkt in geheel Limburg is ook een stuk beter te overzien dan in de rest van Nederland. Kortom, wil je aan de sleur van drukke steden ontsnappen? Wil je helemaal tot rust komen in de prachtige natuur? Dan is Zuid-Limburg de perfecte plek om te komen wonen!

Gerelateerd nieuws:  Je auto laten chiptunen in Limburg

Recent

Hond en kat samen? Zo doe je dat!

17/03/2023

Unieke interieur stijlen in Limburg

03/03/2023

Voordelen van wonen in Zuid Nederland

28/02/2023

Hoe creëer je meer ruimte in je huis

22/02/2023

Hoe Limburgers kunnen bijdragen aan de vermindering van CO2-uitstoot in een dalende fossiele brandstofmarkt

16/02/2023

Meer in deze categorie

Wonen in de hoofdstad van Limburg

|

Leuke experimenten voor thuis

|

Maak je spirituele ontwikkeling door in Limburg

|

Wonen in Zuid-Limburg: wat kun je verwachten?

|
© Copyright Limburgsekrant 2023
hello world!