Tips voor de ideale schoolfoto in Limburg

26/10/2022
|
25
schoolfoto

Na de zomervakantie is vaak het moment weer aangebroken: de schoolfotograaf komt weer langs! Wanneer de kinderen jong zijn, zijn het vooral de ouders die een leuke foto van hun kind willen hebben. Naarmate ze ouder worden vinden kinderen het zelf ook belangrijk hoe ze er uit komen te zien op de foto. Of je nu een ouder bent of als de school fotograaf voor jou langskomt, in deze blog lees je een aantal tips voor de ideale schoolfoto in Limburg!

Uiterlijk

Dit vinden de meeste tieners toch wel het allerbelangrijkste. Hoe zie je er nou goed uit op zo’n statische foto? Moet je volledig in de make up en je haren compleet in de gel? Of wil je het er zo natuurlijk mogelijk uit laten zien? Neem maar van ons aan dat, hoe je ook op de foto komt te staan, je over 10 jaar met schrik terugkijkt hoe je vroeger uitzag. Zo gaat het nu eenmaal. Het maakt dus in principe niet uit hoe je uitziet op de dag van de schoolfoto. Wat wel belangrijk is, wees jezelf. Ga niet voor één dag je complete uiterlijk veranderen omdat je zo denkt dat je dan beter op de foto uitziet. Hier zul je achteraf spijt van krijgen. Voor ouders is het ook belangrijk om dit zoveel mogelijk te stimuleren onder de jongeren, zeker als ze net beginnen te puberen en leren hoe ze zich anders voor kunnen doen. Laat ze nog even lekker kind blijven en leer ze aan dat ze prachtig zijn zoals ze zijn.

Kleding

Voor kleding geldt eigenlijk hetzelfde: ga geen gekke dingen doen. Kleed jezelf niet anders dan dat je normaal zou doen. Het is dus ook niet nodig om voor de fotodag de stad in te gaan om een compleet nieuwe outfit te scoren. Nog sterker: in bijna alle gevallen wordt er alleen een foto gemaakt van je gezicht en hals. De groepsfoto’s worden meestal op dusdanige afstand gemaakt dat je kleding niet duidelijk zichtbaar is. Onnodig geld uitgeven aan de nieuwste kleding zal dus weinig effect hebben.
Wat wel belangrijk is om op te letten is de kleur van de achtergrond. Als de achtergrond, die de schoolfotograaf gebruikt, een bepaalde kleur is, is het vervelend voor jou als je dan een trui aantrekt die precies dezelfde kleur heeft. Zo lijkt het net alsof je hoofd zweeft, dit wil je natuurlijk voorkomen. Vraag aan je docenten na of ze kunnen nagaan welke kleur achtergrond de schoolfotograaf gebruikt om dit probleem te voorkomen.

De achtergrond

Zoals hierboven aangegeven gebruikt een schoolfotograaf vaak een bepaalde achtergrond. Door je outfit hier van te voren op aan te passen voorkom je dus dat je in conflict komt met de achtergrond. Wanneer je de schoolfoto in Limburg krijgt, is het misschien leuk om ook Limburg terug te laten komen. Denk bijvoorbeeld aan een Limburgse locatie vlak bij je school. Wanneer je school zich bijvoorbeeld in het Heuvelland bevindt, zijn de achtergrond mogelijkheden eindeloos!

Hopelijk heb je iets gehad aan deze tips en sta je met een grote glimlach voor de camera van de schoolfotograaf!

Gerelateerd nieuws:  Maak je spirituele ontwikkeling door in Limburg

Recent

Duurzame stedelijke ontwikkeling

28/06/2023

Wat heb je nodig voor de perfecte vriendinnen avond?

23/06/2023

Alles wat je nodig hebt voor een avondje ontspannen

21/06/2023

De voordelen van zonnepanelen plaatsen

16/06/2023

Hier vind je telefoonwinkels in Limburg

07/06/2023

Meer in deze categorie

Wat heb je nodig voor de perfecte vriendinnen avond?

|

Alles wat je nodig hebt voor een avondje ontspannen

|

Hoe blijf je productief tijdens de zomer op je werk?

|

Spanning in de slaapkamer

|
© Copyright Limburgsekrant 2023
hello world!