Een huis kopen in 2021

08/11/2021
|
123

De huizenmarkt in Limburg is tegenwoordig een gekkenhuis en het kopen van dé perfecte woning wordt steeds lastiger. Er zijn steeds meer mensen die één woning gaan bezoeken en ver boven de vraagprijs bieden is meer dan normaal. Daarom lees je in deze blog hoe je het moet aanpakken als er een huis te koop staat in Limburg.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Voordat je een huis gaat bezichtigen over überhaupt de huizenjacht begint is het belangrijk dat je weet welke hypotheek je kunt betalen. Ga dus eerst op gesprek bij een hypotheekadviseur om de mogelijkheden te bespreken. Ga dan wel langs een onafhankelijke hypotheekadviseur, zo krijg je namelijk een overzicht van alle geldverstrekkers om de laagste rentes met de beste voorwaarden te vergelijken.

Social media is je vriend

Naast Funda is het slim om ook andere social media kanalen in de gaten te houden. Door makelaarskantoren te volgen op social media zie je sneller nieuwe huizen op de markt voorbij. Makelaars plaatsen nieuwe huizen namelijk eerst op hun eigen website en socials en dan pas op Funda. Ook maken zij gebruik van een goede marketing.

Actie ondernemen bij een makelaar in Limburg

Contact opnemen met een makelaar in Limburg zonder specifieke reden kan al veel wonderen verrichten. Een makelaar is als eerste op de hoogte van nieuwe woningen op de woningmarkt. Hij kan jou dus als eerste vertellen of er huis te koop komt te staan die past bij jouw woonwensen voordat het online komt te staan. Hij of zij zal jou het beste wegwijs kunnen maken in de huizenmarkt in Limburg. Ook kan hij jou in zijn achterhoofd houden als er in de toekomst nog huizen te koop komen te staan. Een makelaar bellen is dus voornamelijk handig voor in de toekomst.

Een voortaxatie

Laat voordat je gaat bieden op een huis een voortaxatie doen. Met een goede begeleiding is dat namelijk zo geregeld. Door de huidige huizenmarkt ben je namelijk genoodzaakt om zo snel mogelijk een bod te doen. Als je na een bezichtiging pas een taxatie gaat regelen is de concurrentie je allang voorbij. Ook heb je dan een beter zicht op de waarde van het huis en bied je niet enorm veel boven de waarde van een woning.

Heb je deze blog gelezen en ben je geïnteresseerd in onze andere blogs? Lees dan eens onze blog over “bedrijfsvoering in Maastricht; houd de administratie in orde"

Gerelateerd nieuws:  Waar staat de economie in Limburg?

Recent

Duurzame stedelijke ontwikkeling

28/06/2023

Alles wat je nodig hebt voor een avondje ontspannen

21/06/2023

De voordelen van zonnepanelen plaatsen

16/06/2023

Hier vind je telefoonwinkels in Limburg

07/06/2023

Hoe blijf je productief tijdens de zomer op je werk?

05/06/2023

Meer in deze categorie

Boete voor scooter rijden zonder rijbewijs

|
,

De bekendste bedrijven in Limburg

|
,

Limburgse ondernemers gaan steeds vaker online

|

Hoe ongezond is alcohol?

|
,
© Copyright Limburgsekrant 2023
hello world!