De rustigste kustplaatsen van Nederland

22/04/2022
|
68
rustige kustplaatsen nederland

Als jij lekker een dagje naar het strand wilt gaan, kan het zijn dat je enorm geniet van een strand vol met gezinnen met kleine kinderen en honden en drukte. Maar na een reis van twee uur is het ook heel begrijpelijk als jij juist rust wilt als je het strand bezoekt. In dit artikel gaan we het hebben over de rustigste kustplaatsen van Nederland.

Hargen aan zee

Dit strand is echt ontzettend rustig, de ideale plek om tot rust te komen. Er ligt namelijk geen dorpje aan het strand, dit maakt het gelijk een stuk rustiger. Er is namelijk ook minder te beleven. Dit is nu precies wat een persoon wilt die opzoek is naar rust, toch?

Het strand is niet alleen rustig maar ook mooi en breed en de parkeerplaats is ontzettend groot, je zult hier nooit parkeer problemen tegenkomen. Daarnaast is er ook een badmeester die de boel in de gaten houdt en altijd voldoende ruimte om te genieten van je eigen plekje.

Vrouwenpolder

Als je er graag een rustig weekendje van wilt maken, dan is de Vrouwenpolder in Zeeland een leuke optie. Dit is een gezelligdorp dat tussen het Veerse meer en de Noordzee. Er liggen een aantal prachtige steden zoals Middelburg en Vlissingen in de buurt, er is dus zeker genoeg te beleven. Toch kun je hier heerlijk tot rust komen op dit prachtige en ontzettende schone, grote strand. Er is ruimte genoeg om te ontspannen en toch genoeg te beleven.

Nes

Als we het over mooie schone stranden hebben, dan mag Nes niet ontbreken. Duinen met daarachter bossen en prachtige doorlopende vlaktes. Hier is zelfs op de warmste dagen in de zomervakantie genoeg plek om lekker rustig te kunnen vertoeven. Daarnaast is de natuur ook prachtig eromheen, hierdoor is rust vinden gegarandeerd!

Strandslag Groote Keten

Badplaats Groote Keeten is te vinden tussen Den Helder en Callantsoog. Dit is een van de breedste stranden van Noord-Holland, hierdoor kun je altijd wel een rustig plekje weten te bemachtigen. Parkeer de auto en wandel 10 minuten door de prachtige rustige duinen, dit is genieten voor iedere Limburger. Hier is ook een fijn rustig strand paviljoen aanwezig waar je gezellig iets kunt drinken.

Duinreservaat Meijendel

Een andere plaats waar je heerlijk van strand en natuur kunt genieten is duinreservaat Meijendel. Je kunt hier urenlang het bos aan de duinen verkennen maar je kunt ook gewoon lekker aan het natuurlijk omgeven strand liggen. Wat je ook doet, je zult hier altijd je rust vinden. Er is ruimte genoeg voor iedereen dus je kunt het erop wagen tijdens een hete dag in de zomervakantie.

Kortom; er zijn genoeg rustige kustplekken binnen Nederland te vinden. Blijf je liever iets dichter bij huis? Kijk dan gerust verder op de website voor vakantieplekken en ontspanning opties binnen Limburg.

Gerelateerd nieuws:  10 historische plekken in Limburg

Recent

Duurzame stedelijke ontwikkeling

28/06/2023

Alles wat je nodig hebt voor een avondje ontspannen

21/06/2023

De voordelen van zonnepanelen plaatsen

16/06/2023

Hier vind je telefoonwinkels in Limburg

07/06/2023

Hoe blijf je productief tijdens de zomer op je werk?

05/06/2023

Meer in deze categorie

Duurzame stedelijke ontwikkeling

|

De voordelen van zonnepanelen plaatsen

|

Hier vind je telefoonwinkels in Limburg

|

Op deze manier kan jij je huis schoon houden

|
© Copyright Limburgsekrant 2023
hello world!