Recycling in Heerlen

24/02/2022
|
65

Tegenwoordig is het zo dat vrijwel in de gehele provincie Limburg veel aan recyclen wordt gedaan. De gemeentes zijn de laatste jaren steeds meer aandacht gaan besteden aan het belang van het scheiden van afval. Vergeleken met de rest van Nederland is Limburg een van de meest milieubewuste steden als het om recycling gaat. Vooral de stad Heerlen is in Limburg een van de meest milieubewuste steden! Oud ijzer en zelfs witgoed in Heerlen wordt gerecycled.

Moeilijkheden

Toch merken veel mensen in Limburg dat ze veel moeite hebben met het correct scheiden van het afval. Er zijn best veel kleine regeltjes rondom hoe het precies allemaal gescheiden moet worden, dus mensen maken al snel kleine foutjes. Verder is het ook per dag en per stad verschillend wanneer afval opgehaald wordt. In Maastricht is het zelfs nu zo dat er slechts een keer per twee weken afvalzakken worden opgehaald. Dit levert nu soms wel flinke stapels afvalzakken op in de straten van Maastricht. De gemeente hoopt dat mensen meer gaan recyclen en minder restafval zakken gaan gebruiken, maar dit heeft natuurlijk wel even tijd nodig voordat iedereen er aan gewend is.

Recycling Heerlen

Er zijn ook veel particuliere bedrijven die je helpen met het recyclen van oud ijzer en zelfs witgoed in Heerlen. Heerlen is ook een erg milieubewuste stad en ze houden daar ook vaak milieu gerichte acties en protesten. Onlangs is de actie ‘Recycle het plein’ zelfs opgericht in Heerlen waar inwoners van de gemeente aan mee konden doen. De wedstrijd gaat over de renovatie van het Burg. Van Grunsvenplein. De deelnemers wordt opgedragen om oude materialen die op het plein al staan te hergebruiken die door de verbouwing vrij zijn gekomen. Ze geven zelfs prijzen weg bij deze wedstrijd. Woon je in Heerlen en voel je je geroepen om er een prachtig plein van te maken en er nog een leuk prijsje bij te verdienen? Dan moet je zeker meedoen.

witgoed heerlen

Toekomst

Recycling is in Limburg al een aantal jaar een feit voor de inwoners. Met het systeem waarbij de ‘vervuiler’ betaald voor duurdere zakken denkt de provincie het scheiden van afval meer aan te moedigen. Toch zijn er veel critici op het huidige beleid van Limburg. Veel mensen zijn namelijk van mening dat de megavervuiling slechts voor een klein deel van huishoudens komt. Ze vinden dat de meeste vervuiling toch van megabedrijven komen. Volgens hen is het krom dat deze bedrijven weinig boetes ervaren voor hun vervuiling en dat het probleem bij individuele huishoudens wordt gelegd vinden veel mensen niet juist. Ook kan het moeilijk zijn voor mensen die in een kleinere ruimte leven om alles te recyclen. Veel studenten klagen over het feit dat ze simpelweg te weinig ruimte op hun kleine kamertjes hebben om echt alles netjes te kunnen scheiden.

Gerelateerd nieuws:  Sleutel bijmaken: kan dat zomaar?

Recent

Duurzame stedelijke ontwikkeling

28/06/2023

Alles wat je nodig hebt voor een avondje ontspannen

21/06/2023

De voordelen van zonnepanelen plaatsen

16/06/2023

Hier vind je telefoonwinkels in Limburg

07/06/2023

Hoe blijf je productief tijdens de zomer op je werk?

05/06/2023

Meer in deze categorie

Duurzame stedelijke ontwikkeling

|

De voordelen van zonnepanelen plaatsen

|

Hier vind je telefoonwinkels in Limburg

|

Op deze manier kan jij je huis schoon houden

|
© Copyright Limburgsekrant 2023
hello world!