Prachtige routes in Limburg 

07/12/2022
|
7
routes-in-limburg

De overheid laat jaarlijks regulier onderhoud uitvoeren aan de snelwegen in Limburg. Ook dit jaar is er weer het nodige onderhoud gepleegd. Daarmee behouden de snelwegen de goede kwaliteit en voldoen ze aan de kwaliteitsnormen. Bovendien verlengen ze zo de levensduur van de wegen. Mede dit zorgt ervoor dat je prachtige routes in Limburg hebt. 

Routes rijden Limburg: Mergelland route 

Misschien wel de bekendste autoroute in het Zuid-Limburgse heuvelland is de Mergelland route die begint bij station Limburg. Het is natuurlijk ook mogelijk om ergens anders de route te starten. Visit Zuid-Limburg heeft trouwens een mooie plattegrond met de Mergellandroute, tipt autoverhuur de Mulder. Je kunt de route ook gewoon volgen via speciale zeshoekige Mergellandroute-bordjes. De route gaat niet alleen naar het Drielandenpunt. Je kunt er ook vele mooie stadsgezichten van Maastricht bewonderen. De route is maar liefst 110 kilometer lang en gaat vooral over rustige wegen door de mooie natuur waarbij je kunt genieten van een adembenemend uitzicht. Ondertussen rijd je ook door pittoreske dorpjes zoals Eijsden waarbij je ook een stop kunt maken voor een fijn moment op één van de vele mooie grote terrassen. 

Veel meer dan alleen de mergelland route 

Hoewel de Mergelland route buitengewoon indrukwekkend is, zijn er nog veel meer mooie routes in Limburg. Er zijn genoeg routes, ook voor wie liever met de motor de weg op gaat. Een handig tip is om daarbij gebruik te maken van de app 'Myroute-app'. Hierin vind je namelijk diverse autoroutes, maar ook motorroutes waarmee je het Limburgse landschap en de cultuur leert kennen. 

Zo is er via de Myroute-app bijvoorbeeld een Zuid-Limburg route die je kunt eindigen of starten met heerlijke Limburgse vlaai bij Slenaken bij 't Brugske. De route gaat over voornamelijk rustige wegen. Alleen is er even wat drukte rondom Valkenburg. De route gaat naar Hulsberg en daarna ga je door naar het zuiden. Bij Vaals ga je even de grens over en daarna steek je weer over om terug te komen in Nederland. Had kan voorkomen dat je autopech krijgt onderweg. Kijk dus hier om voorbereid te zijn op auto pech!

Verder is er ook een camperroute speciaal van Visit Zuid-Limburg. Deze route is speciaal voor campers. Ook wellicht handig voor wie een bestelbus huren wil in Limburg. Met de camperroute is rekening gehouden met het feit dat een camper wat meer ruimte nodig heeft op de weg. De drukke en hele smalle wegen zijn vermeden. Het resultaat? Een mooie route waarbij je langs diverse campingplaatsen komt, waarbij je ondertussen kunt genieten van uitstapjes naar onder andere de Maasvallei of de Brunssummerheide. Een route waarbij je je kunt vergapen aan de mooie natuur van Limburg. 

Vond je deze blog nou interessant? Bekijk dan ook zeker onze blog over de voordelen van zonnepanelen plaatsen! of de bekendste kenmerken van Limburg.

Gerelateerd nieuws:  De rustigste kustplaatsen van Nederland

Recent

De bekendste kenmerken van Limburg

05/10/2023

Wat zijn de regels voor auto wrapping in Nederland?

28/09/2023

Je tuin winter klaar maken: 5 tips

26/09/2023

Hoe kun je je tuin verduurzamen?

08/09/2023

Belang van kwaliteitscontrole en testen van verpakkingen

30/08/2023

Meer in deze categorie

De bekendste kenmerken van Limburg

|

Wat zijn de regels voor auto wrapping in Nederland?

|

Hoe kun je je tuin verduurzamen?

|
,

Belang van kwaliteitscontrole en testen van verpakkingen

|
,
© Copyright Limburgsekrant 2023
hello world!