Unieke interieur stijlen in Limburg

03/03/2023
|
3
Oosterse meubels

Limburg, gelegen in het zuidoosten van Nederland, staat bekend om zijn prachtige, rijke geschiedenis en diverse cultuur. Maar wat heeft deze regio nu te bieden op het gebied van interieurontwerp? In deze blog gaan we dit bekijken!

Heeft Limburg een unieke stijl?

Als je kijkt naar interieur is er niet echt een stijl die alleen veel in Limburg wordt gebruikt. Daarentegen geld dit niet voor de stijl van huizen zelf. Huizen gemaakt van Mergel zie je vaak staan in Limburg. Mergel huizen zijn een kenmerkend onderdeel van de Limburgse architectuur en hebben een unieke uitstraling die niet te vergelijken is met andere bouwstijlen. Mergel is een zachte kalksteen dat in Zuid-Limburg wordt gewonnen en al eeuwenlang wordt gebruikt voor de bouw van huizen, kerken en kastelen.

Limburgse vakwerkhuizen komen ook veel voor. Deze huizen werden vroeger door de lokale vakmensen gebouwd. De huizen hebben een unieke uitstraling door het gebruik van houten balken die in elkaar gezet zijn en vervolgens opgevuld met leem.

Interieurs

Qua interieurs zie je in Limburg veel verschillende dingen langskomen. Scandinavisch interieur is heel erg populair op het moment. Heel minimalistisch en functioneel. Het gebruik van witte muren en lichte houtsoorten, gecombineerd met vloeren van lichte hout kleuren en eenvoudige meubels, creëert een rustige en ontspannen sfeer. Wil jij meer weten over de vloeren trends in Limburg? Gelukkig hebben we daar ook een blog over geschreven!

Een andere stijl die je niet overal ziet, maar die wel een hele unieke uitstraling heeft is de Oosterse stijl. Dit is een stijl waarbij felle kleuren zoals, rood goud en oranje een belangrijke rol spelen. Verder heb je ook heel veel Typische Oosterse meubels die het interieur helemaal afmaken. Zoals opiumtafels, Chinese kasten, tatami matten etc. Deze oosterse meubels geven jouw Oosters interieur echt de finishing touch. Verder creëert dit een rustgevende sfeer door het gebruik van veel natuurlijke materialen. Wil jij ook oosterse meubels kopen voor jouw interieur? Twijfel dan niet daarover!

De industriële interieur stijl komt ook erg veel voor. Deze stijl is gebaseerd op oude fabrieksgebouwen. Het gebruik van ruwe materialen, zoals bakstenen muren, betonnen vloeren en stalen kozijnen geeft dit interieur een stoere, robuuste uitstraling.

In het kort

Op gebied van interieur heeft Limburg geen stijlen die echt er om bekend zijn dat ze alleen in deze regio veel voorkomen. Wel zijn er andere stijlen die niet perse Limburgs zijn, maar wel erg populair zijn in deze regio. Daarentegen heeft Limburg wel unieke stijlen als het om de gebouwen zelf gaat.

Gerelateerd nieuws:  Hoe schoon is de lucht in Limburg?

Recent

Duurzame stedelijke ontwikkeling

28/06/2023

Wat heb je nodig voor de perfecte vriendinnen avond?

23/06/2023

Alles wat je nodig hebt voor een avondje ontspannen

21/06/2023

De voordelen van zonnepanelen plaatsen

16/06/2023

Hier vind je telefoonwinkels in Limburg

07/06/2023

Meer in deze categorie

Duurzame stedelijke ontwikkeling

|

De voordelen van zonnepanelen plaatsen

|

Hier vind je telefoonwinkels in Limburg

|

Op deze manier kan jij je huis schoon houden

|
© Copyright Limburgsekrant 2023
hello world!