Wat te doen bij pech onderweg

03/12/2022
|
5
Autopech

Bij pech onderweg moet je snel weg bij de snelweg. Veel mensen weten niet wat ze moeten doen wanneer ze pech hebben onderweg. Er ontstaat complete paniek, alle logica wordt uit het raam gegooid en de juiste stappen worden niet ondernomen. Voor die reden hebben wij deze blog geschreven: zodat jij weet wat je moet doen als je naast de weg staat met een kapot voertuig. Lees dus vooral verder als je jezelf hierin herkend!

Blijf rustig

Er is niks minder handig dan in een stressvolle situatie in paniek raken. Een rustige gedachte maakt immers de beste beslissingen. Moeite met jezelf rustig te houden? Geen probleem, begin met rustig adem te halen zodat een paniekaanval vermeden kan worden. Een goede ademhalingstactiek tegen hyperventileren is om te gaan zitten of ergens tegen te leunen en vervolgens zo te ademhalen:

  • Gebruik de 4-7-8 methode
    • Adem 4 seconden rustig via je neus in, doe dit zo diep mogelijk
    • Hou je adem 7 seconden vast
    • Adem uit voor 8 seconden via je mond
    • Herhaal tot je gekalmeerd bent

Nu je ademhaling onder controle is kan je beginnen met de situatie op te lossen. Begin met jezelf en anderen uit de auto te helpen er van uitgaande dat jullie niet in levensgevaar zijn. Mocht dit het geval zijn laat dan iemand met hoge spoed 112 bellen.

Bel een sleepdienst

Stel je voor je bent op knooppunt Tilburg stil gevallen of er is een ongeluk, dan raden wij aan om zo snel mogelijk een sleepdienst in Tilburg te bellen. Een sleepdienst zorgt er niet alleen voor dat u geholpen wordt maar de meeste zijn ook nog eens 24/7 bereikbaar. Je voertuig wordt dan tijdelijk op hun wagenpark gestald en je wordt geholpen met thuis komen. Het is nooit fijn om niet zeker te zijn van hoe je thuis komt en een sleepdienst neemt deze zorgen weg.

Maak foto’s

Dit is iets wat veel mensen vergeten te doen of simpelweg niet weten, maar foto’s zijn essentieel. Waarom zijn foto’s zo belangrijk? Nou, de verzekering kan er nog wel eens om vragen. Er van uitgaande dat je auto verzekerd is (en het ongeluk niet jouw schuld is) dan kunnen foto’s het verschil zijn tussen de schade vergoed krijgen en je spaarvarken kapot moeten maken voor extra geld.

Is je auto weer gemaakt na het ongeval? Kijk dan eens hier om een weekendje weg te gaan in Limburg!

Gerelateerd nieuws:  Woningmaatregelen voor in Maastricht

Recent

Duurzame stedelijke ontwikkeling

28/06/2023

Alles wat je nodig hebt voor een avondje ontspannen

21/06/2023

De voordelen van zonnepanelen plaatsen

16/06/2023

Hier vind je telefoonwinkels in Limburg

07/06/2023

Hoe blijf je productief tijdens de zomer op je werk?

05/06/2023

Meer in deze categorie

Duurzame stedelijke ontwikkeling

|

De voordelen van zonnepanelen plaatsen

|

Hier vind je telefoonwinkels in Limburg

|

Op deze manier kan jij je huis schoon houden

|
© Copyright Limburgsekrant 2023
hello world!