Werken met gevaarlijke stoffen in Limburg

01/11/2022
|
25
pcn verification

Niet verassend zijn er ook banen in Limburg waarmee je werkt met gevaarlijke stoffen. Daarom is het belangrijk dat je werkgever voldoet aan zaken zoals bijvoorbeeld pcn verification en een speciaal blad waar de stoffen op staan en ga zo maar door. Er zijn echter gevaarlijke stoffen waar je extra mee op moet passen of helemaal niet mee in aanraking moet komen. In dit artikel gaan we de giftigste stoffen behandelen.

Botulinetoxine

We beginnen meteen met de meest giftige stof voor mensen. Wanneer je met deze stof in aanraking komt, zul je binnen een paar seconden sterven. Botulinetoxine valt namelijk het zenuwstelsel aan waardoor alle zenuwen eigenlijk tegelijk gaan ‘vuren’. Dit doet ontzettend veel pijn, maar daarnaast duurt het niet lang. Een Botulinetoxine vergiftiging duurt gemiddeld maar een aantal seconden. Je zou met een normale lepel van dit spul miljoenen mensen kunnen vermoorden. Wanneer je dit ziet staan, kun je beter rennen voor je leven!

De stof wordt echter wel nog gebruikt in de medische wereld om bijvoorbeeld van rimpels af te komen. Botox.

Strychnine

Deze witte, reukloze vaste stof is de tweede stof die we gaan bespreken. Deze stof behoort tot de alkaloïden en de stof kan gewonnen worden uit een aantal plantensoorten. Vooral in de braaknoot. Deze plant groeit in Sri Lanka, India en Australië.

Het werkende deel in de stof wordt ook gebruikt in stoffen tegen ongedierte zoals ratten. Ook dit is een zenuwgif. Strychnine blokkeert remmende glycine-receptoren in het centraal zenuwstelsel. Hierdoor wordt het ontspannen geblokkeerd waardoor spierkrampen ontstaan.

Brodifacoum

Ook deze stof wordt gebruikt als middel tegen plaagdieren zoals ratten. Deze stof heet in de volksmond ook wel rattengif. De gevaarlijke stof vermindert de hoeveelheid vitamine K in het bloed. Deze vitamine heb je nodig om het bloed in je lichaam te laten stollen. Een gebrek aan vitamine K kan leiden tot enorme interne bloedingen. Dit kan verschillen tussen grote slagaders en kleine haarvaten. Als er eenmaal bloedingen zijn ontstaan is er ook geen stoppen meer aan. Je bloedt van binnen dus gewoon dood.

Dit waren ze dan, drie gevaarlijke stoffen waarmee je altijd goed op moet passen. Rattengif zou je gewoon tegen kunnen komen, dus let hier goed mee op! Vond je dit artikel nu leuk? Lees dan meer over meteelrecycling en tips voor de schoolfoto.

Gerelateerd nieuws:  De leukste steden van Limburg om in te werken

Recent

Hond en kat samen? Zo doe je dat!

17/03/2023

Unieke interieur stijlen in Limburg

03/03/2023

Voordelen van wonen in Zuid Nederland

28/02/2023

Hoe creëer je meer ruimte in je huis

22/02/2023

Hoe Limburgers kunnen bijdragen aan de vermindering van CO2-uitstoot in een dalende fossiele brandstofmarkt

16/02/2023

Meer in deze categorie

Hond en kat samen? Zo doe je dat!

|

Unieke interieur stijlen in Limburg

|

Voordelen van wonen in Zuid Nederland

|

Hoe creëer je meer ruimte in je huis

|
© Copyright Limburgsekrant 2023
hello world!