Vloeren trends in Limburg

09/09/2022
|
39
rubberen stoeldoppen

In ieder huis is een mooie vloer toch wel een belangrijk iets. Misschien ben jij wel een nieuwe vloer aan het overwegen. Het is dan goed om te weten wat de vloeren trends zijn. In deze blog gaan we een aantal vloeren trends bespreken!

Natuurlijke tinten en materialen

Dit is echt een blijvertje. Deze trend is al een langere tijd helemaal hot. De organische vormen en natuurlijke tinten geïnspireerd door de natuur en het bijpassende seizoen zijn de trend. Als je graag een rustige en ontspannen sfeer in je huis wilt, is deze trend geschikt. Hier hebben we tegenwoordig allemaal wel steeds meer behoefte aan.

Een natuurlijk interieur is daarnaast ook tijdloos en je kunt er eindeloos mee combineren. Houten vloeren passen hier dan ook erg goed bij. Ze zorgen voor een warme sfeer in je huis. Daarnaast heb je houten vloeren in ontzettend veel kleuren. Er dus altijd wel een houten vloer die bij jouw interieur past.

Visgraat vloer

De visgraat vloer kennen we ook al een tijd. Eerder zag je de visgraat parketvloeren voornamelijk in oude huizen liggen, maar tegenwoordig is het een populaire vloer die je ook goed kan combineren met moderne en industriële woonstijlen. Het patroon is al eeuwenoud. In de 16 en 17e eeuw werden deze vloeren al gebruikt in grote kastelen en landhuizen. Naast dat de vloer tijdloos is, is die ook elegant. De vloer kom je ook steeds vaker tegen als een tegelvloer. Deze tegelvariant is uiterst geschikt om te onderhouden en in combinatie met een vloerverwarming.

De PVC-vloer

Dit soort vloeren werden een lange tijd niet gebruikt, omdat ze niet duurzaam waren. Maar hier komt langzaam verandering in. De ontwikkeling van Pvc-vloeren gaat de laatste tijd razendsnel, daardoor mag deze vloer niet ontbreken in deze lijst. De kwaliteit van de PVC-materialen worden steeds beter en de productie wordt ook steeds duurzamer. De vloeren hebben ontzettend weinig onderhoud nodig en ze gaan erg lang mee. De keuzemogelijkheden van deze vloer zijn echt eindeloos. Van licht tot donker. Van rechte planken tot een visgraatpatroon en van een steen- tot houtlook. Alles is mogelijk.

Japandi

Deze trend is nog helemaal niet zo bekend, maar wel een die we in de gaten moeten houden. Japandi wordt steeds populairder. Uit de naam is al af te leiden dat het iets met Japan te maken heeft. Dit klopt deels. Het is namelijk een mix van de Japanse en Scandinavische woonstijl. De stijl is erg licht, minimalistisch, stijlvol en clean. In deze stijl zien we een combinatie van natuurlijke materialen, een strak design en zwarte minimalistische accessoires voor de Japanse look. Als we gaan kijken naar een bijpassende vloer, moet je wel voor een lichte houten vloer gaan.

Hopelijk heb je een goed en uitgebreid beeld gekregen over de verschillende woonstijlen en vloeren. Ga op zoek naar een nieuwe vloer en ben er zuinig op! Koop voor je meubels rubberen stoeldoppen.

Gerelateerd nieuws:  Zó geniet je optimaal van je tuin in Limburg

Recent

Hond en kat samen? Zo doe je dat!

17/03/2023

Unieke interieur stijlen in Limburg

03/03/2023

Voordelen van wonen in Zuid Nederland

28/02/2023

Hoe creëer je meer ruimte in je huis

22/02/2023

Hoe Limburgers kunnen bijdragen aan de vermindering van CO2-uitstoot in een dalende fossiele brandstofmarkt

16/02/2023

Meer in deze categorie

Wonen in de hoofdstad van Limburg

|

Leuke experimenten voor thuis

|

Maak je spirituele ontwikkeling door in Limburg

|

Wonen in Zuid-Limburg: wat kun je verwachten?

|
© Copyright Limburgsekrant 2023
hello world!