Leukste schmink ideeën voor carnaval

09/10/2023
|
0
Leukste schmink ideeën voor carnaval

Tijdens carnaval komt al onze creativiteit los. Het is dan ook dé tijd om uitbundig te feesten en de meest kleurrijke kostuums aan te trekken. Een groot onderdeel van de carnaval look wat niet kan ontbreken, is schmink. Met de leukste schmink tover je jezelf om tot elk creatieve personage. In deze blog delen we de leukste schmink ideeën voor carnaval. Zo kan je jezelf alvast laten inspireren en voorbereiden op het volgende carnaval!

Een waar sprookje

Tover jezelf om tot een sprookjesfiguur. Zo kun je bijvoorbeeld een echte sprookjesprinses worden met gebruik van glimmende steentjes, glinsterende oogschaduw en zachte lippenstift. Voor de heren onder ons: laat je transformeren tot dé prins op het witte paard. Zorg voor een chique nobele uitstraling in een mooi kostuum.

Superhelden

Superhelden zijn altijd een goede go op carnavalsfeesten. Schmink zorgt ervoor dat jouw gezicht er als een echte held uit komt te zien. Denk bijvoorbeeld aan schmink voor een superman of the joker. Schmink helpt je met deze looks te veranderen tot het echte personage. Gebruik vooral schaduwen, heldere kleuren en maskereffecten om het personage tot leven te doen brengen.

Dieren

Bij dierenkostuums zijn veel opties om voor te gaan. Ga bijvoorbeeld voor een katachtig kostuum met kattenogen en snorharen. Maak de look af met een gekleurde eyeliner om echte kattenogen te creëren.  Een andere bekende optie is het transformeren in een stoere tijger met getekende strepen over je gezicht. Leuke details om met schmink toe te voegen zijn neuzen, oren en tanden. Hier maak je de look meer realistisch mee.

Fantasiewezens

Carnaval is dé gelegenheid van het jaar om als fantasie wezen door de dag heen te gaan. Tover jezelf om tot een fee, eenhoorn of elf. Hierbij kan de creativiteit goed geuit worden met schmink. Gebruik felle kleuren, diamantstickets, glitters en opvallende make-up om magie in je gezicht te blazen. Voor extra charme is het toevoegen van sterren, bloemen of elfenoortjes een must.

Historische figuren

Reis met je schmink terug in de tijd door jezelf om te toveren tot een historisch figuur. Schmink is hét hulpmiddel om je o te toveren tot bijvoorbeeld Cleopatra of Albert Einstein, boots middels de schmink kenmerkende uitstraling van die tijd na. Maak het zo realistisch als mogelijk en voeg daarin schminkelementen naar wens toe.

Beroemdheden

Ga terug in de tijd en tover jezelf om tot historische beroemdheden. Verkleed je bijvoorbeeld als the king of pop. Gebruik hierbij witte schmink voor een lichte huid en boots middels schaduwen zijn gezichtskenmerken na. Ook is het leuk om andere artiesten uit te kiezen die bekend stonden om bepaalde looks. Denk aan Amy Winehouse of Elvis Presley.

Griezelige figuren

Ben jij een horrorliefhebber? Dan is dit jouw genre van verkleden! Om een goede schrik achter laten zijn griezelige/horror figuren een top keuze. Word een angstaanjagende spook, zombie of vampier met vervormde gezichtskenmerken. Gebruik vooral schmink bij het creëren van bloederige markeringen op het gezicht.

Verschillende landen en culturen

Reis middels schmink de wereld rond. Kies een land wat jou het meest aanspreekt en gebruik schmink om de culturele gezichtsdecoraties na te bootsen. Kies tot slot kostuums die vaak worden gedragen door de inwoners van het gekozen land.

Gerelateerd nieuws:  Wat te doen bij pech onderweg

Met deze leukste schmink ideeën voor carnaval hopen we dat we jou hebben kunnen inspireren, veel plezier en wees vooral creatief!

Wat leuk dat je onze blog hebt gelezen! Wil je meer lezen over feesten in Limburg? Lees dan ook onze blog over kerst in Valkenburg.

Recent

De bekendste kenmerken van Limburg

05/10/2023

Wat zijn de regels voor auto wrapping in Nederland?

28/09/2023

Je tuin winter klaar maken: 5 tips

26/09/2023

Hoe kun je je tuin verduurzamen?

08/09/2023

Belang van kwaliteitscontrole en testen van verpakkingen

30/08/2023

Meer in deze categorie

De bekendste kenmerken van Limburg

|

Wat zijn de regels voor auto wrapping in Nederland?

|

Hoe kun je je tuin verduurzamen?

|
,

Belang van kwaliteitscontrole en testen van verpakkingen

|
,
© Copyright Limburgsekrant 2023
hello world!