Feestdagen in Limburg

02/09/2022
|
41
houten vlaggenmast

Wil jij dit jaar de feestdagen op een andere manier beleven? En denk jij eraan om dit eens voor de verandering in Limburg te doen? De karakteristieken huizen, het mooie heuvellandschap of het buitenlandse gevoel. In dit artikel gaan we jou meer vertellen over de feestdagen in Limburg!

Carnaval in Limburg

Hang de carnavalsvlag maar aan de houten vlaggenmast, want we gaan het hebben over carnaval in Limburg. Een Limburgse carnavalsvierder zal carnaval nooit buiten Limburg vieren. Maar waarom is dat? En wat maakt Limburgse carnaval nu zo bijzonder? In Limburg probeert men zich met carnaval zo mooi, zo bijzonder of zo gek mogelijk te verkleden. Je hebt ook gebieden in Limburg war ze zo onherkenbaar mogelijk willen zijn. Hier wordt dan veel gedaan met verschillende soorten maskers.

De Limburgers kijken vaak met argusogen naar bijvoorbeeld de Brabanders die carnaval vieren. Hier verkleden ze zich namelijk als een boer, en daarmee is het dan ook goed. De Brabanders dragen deze kledij dan ook niet omdat ze dan snel klaar zijn met een outfit, maar omdat dit een traditie is. Maar dit wordt door de Limburgers anders gezien. Ook zijn de grote optochten typerend voor de Limburgse carnaval. In ieder dorp heb je wel een aantal optochten. Vaak is er een grote optocht en een kinderoptocht.

Kerst in Limburg

Gun jezelf een sprookjesachtige kerst en ga eens met de kerst naar Zuid-Limburg. Het mooie heuvelland is net een winter wonderland. Er is voor ieder wat wils. Ga jij genieten van een lange wandeling door het heuvelland of kies jij ervoor om naar de kerstmarkt in Maastricht te gaan. Overal waar je bent zie je versierde straten, lichtparades en mooi verlichte kerstbomen. Met kerst geniet je samen van de gezelligheid. Maar geniet jij ook van kerstshoppen en de ruimte en natuur. Kies er dan eens voor om kerst te vieren in het mooie zuiden. We hebben een aparte blog geschreven over kerst in Valkenburg mocht je hier meer over willen weten!

Pasen in Limburg

Tijdens Pasen begint het weer warmer te worden. Er is dan niks zo fijn om samen met je familie een lang weekend weg te gaan. Er zijn in Limburg veel mooie vakantiehuisjes en daarnaast is er tijdens Pasen ontzettend veel te doen. Er zijn namelijk ontzettend veel markten waar je naartoe kunt gaan. Verder zijn er altijd attracties voor de kinderen waardoor u en uw partner samen tot rust kunnen komen.

Koningsdag in Limburg

Koningsdag in Limburg is echt een aanrader. In alle grote steden kun je genieten van live muziek en een drankje. In 2022 kwam de koninklijke familie op bezoek in Maastricht en was er in heel Maastricht feest. Overal werd er naar muziek geluisterd en gedanst.

Hopelijk heb je nu een beter beeld gekregen bij de verschillende soorten feestdagen in Limburg en weet jij nu waarom je naar Limburg moet gaan voor die specifieke feestdag. Tot snel in Limburg!

Vond je dit artikel nu ontzettend leuk om te lezen, lees dan het artikel over tips voor een goede nachtrust!

Gerelateerd nieuws:  Het kleine Limburgse dorp, Herten

Recent

Duurzame stedelijke ontwikkeling

28/06/2023

Wat heb je nodig voor de perfecte vriendinnen avond?

23/06/2023

Alles wat je nodig hebt voor een avondje ontspannen

21/06/2023

De voordelen van zonnepanelen plaatsen

16/06/2023

Hier vind je telefoonwinkels in Limburg

07/06/2023

Meer in deze categorie

Duurzame stedelijke ontwikkeling

|

De voordelen van zonnepanelen plaatsen

|

Hier vind je telefoonwinkels in Limburg

|

Op deze manier kan jij je huis schoon houden

|
© Copyright Limburgsekrant 2023
hello world!