Kerst in Valkenburg

14/10/2022
|
28
Kerstmarkt

De kerst komt er bijna aan en daarmee ook alle festiviteiten die daarbij komen kijken. De ene stad doet wat meer met kerst dan de ander en daarom trekken veel mensen er op uit om de meest magische plekjes van ons land te ontdekken. Geniet van de straten die volhangen met kerstlichten, magische grotten die je in een sprookje wanen en meer lekker eten dan eens mens aankan. In deze blog laten we je de go-to plekken in Valkenburg tijdens kerst zien!

De kerstmarkt

De kerstmarkt in Valkenburg is het centrale evenement voor de periode van 18 november tot 8 januari. De markt zelf geeft onderdak aan ontelbare aantallen voedselkramen, drankkramen en allemaal uiteenlopende cadeautjes die je onder de boom kan leggen voor je geliefde. Deze kerstmarkt trekt zelfs door naar de Fluweelengrot én de gemeentegrot. Had je ooit gedacht de kans te krijgen om een kerstmarkt te bezoeken die ondergronds is? Bezoek deze markt dus van de hoofdstraat tot onder de kasteelruïne en je zult er geen spijt van krijgen. We raden wel aan om bij de kerstmarkt een hotel in Valkenburg, de wegen zullen namelijk vol staan met popelende bezoekers!

MergelRijk aan kerstsfeer

Het MergelRijk is rijk aan kerstsfeer dit jaar! Vanaf 18 november worden deze mergelsculpturen omgetoverd tot een waar kerstthema. Het MergelRijk is een aanrader voor elke leeftijd. Deze tentoonstelling van meer dan 30 meter lang loopt je door het Bijbelse verhaal achter kerst. Daarnaast wordt de gehele grot aangekleed als een groot kerstfeest. Mooie lampjes die mooier zijn dan menig sterrenhemel, de mergel decoraties die vakmanschap uitstralen, prachtige kerstbomen en nog een paar decoraties die we niet verklappen. Wanneer je hier heen gaat weet je zeker dat je een goede keus hebt gemaakt!

De Route d’Amuse

Deze wandelroutes zijn een begrip in Valkenburg aan de Geul. Bij deze routes wandel je namelijk niet alleen, je gaat ook langs een tal van restaurantjes onderweg. De simpliciteit van de route is ook de kracht, je kiest namelijk je eigen avontuur. Je zal door zowel de kerststad zelf gaan als de prachtige gebieden rondom Valkenburg aan de Geul. Daarnaast is deze wandeling uitermate geschikt voor variërende groepen. Wil je met opa, oma en de kleinkinderen een korte ronde langs toegankelijke restaurants? Totaal geen probleem. Ga je liever met je vriendengroep bourgondisch genieten van een handjevol barretjes in de kerstsfeer? Ook dit is mogelijk. Het enige wat je moet onthouden wanneer je gaat voor de Route d’Amuse is dit: geniet er van.

Benieuwd naar welke plekken je het beste kan gaan in Limburg buiten het kerstseizoen om? We hebben precies hier voor ook een blog geschreven zodat jij met rust kan ontspannen tijdens je vakantie in Limburg!

Gerelateerd nieuws:  Zó geniet je optimaal van je tuin in Limburg

Recent

Duurzame stedelijke ontwikkeling

28/06/2023

Alles wat je nodig hebt voor een avondje ontspannen

21/06/2023

De voordelen van zonnepanelen plaatsen

16/06/2023

Hier vind je telefoonwinkels in Limburg

07/06/2023

Hoe blijf je productief tijdens de zomer op je werk?

05/06/2023

Meer in deze categorie

Alles wat je nodig hebt voor een avondje ontspannen

|

Hoe blijf je productief tijdens de zomer op je werk?

|

Spanning in de slaapkamer

|

Doe-het-zelfideeën voor binnen- en buitenshuis

|
,
© Copyright Limburgsekrant 2023
hello world!