Een tuinoverkapping in Limburg, handig of noodzakelijk?

22/09/2022
|
39
tuinoverkapping

Een tuinoverkapping is een mooie extra voor je tuin, maar is het gewoon handig of is het noodzakelijk in Limburg? Om daarachter te komen moeten we de voordelen en ook de nadelen van een overkapping op maat op een rijtje zetten.

Je kan het grootste gedeelte van het jaar van je tuin genieten

Als je graag buiten zit, dan is een overkapping noodzakelijk. We hebben dan wel een hele droge en hete zomer achter de rug, maar als je terugdenkt aan de zomer van 2021 dan herinner je je vast nog wel alle regen en overstromingen in Limburg. Een overkapping maakt het mogelijk om in de regen toch van de tuin en de buitenlucht te kunnen genieten.

Je krijgt een extra leefruimte

Wanneer je eenmaal een overkapping hebt, zul je er vast vaak onder plaatsnemen. Alles wat je er zet (afhankelijk van de grootte van je overkapping) blijft droog. Dat betekent dat je er fijne meubels kunt zetten waar je helemaal op kunt relaxen.

Gemakkelijk om te bouwen tot aanbouw

De meeste tuinoverkappingen zijn gemakkelijk om te bouwen tot een volwaardige aanbouw, serre of veranda. Dit hoef je echter niet gelijk te doen maar kan altijd gemakkelijk in de toekomst worden toegevoegd. Dit zal zeker de waarde van je woning verhogen.

Gemakkelijk geplaatst zonder vergunning

Een overkapping op maat kan gemakkelijk en binnen een dag geplaatst worden, daarnaast hoef je ook helemaal geen vergunning aan te vragen voor een overkapping. Dat betekent dat je dit gemakkelijk en snel hebt staan en gelijk kunt genieten van de extra leefruimte in deze verbindende regio.

Vergeet de extra bergruimte niet!

Dankzij een overkapping heb je ook een extra ruimte waar je spullen kunt opbergen. Zeker handig in de winter als je wilt dat bepaalde voorwerpen niet doodvriezen. In de winter is het waarschijnlijk te koud om onder de overkapping te zitten en dan kun je deze ruimte mooi gebruiken voor iets anders.

Handig, maar noodzakelijk?

Noodzakelijk is natuurlijk een groot woord, maar aangezien we veel regen in Limburg hebben is het zeker geen overbodige luxe. In Nederland zijn niet veel huizen met grote tuin, door een overkapping kan je tenminste genieten van het tuintje dat je hebt!

Als je graag geniet van de buitenlucht en toch lekker droog in je tuin wilt kunnen zitten dan is een tuinoverkapping vrijwel noodzakelijk. Vooral als je eenmaal een overkapping hebt gehad, je zult deze dan namelijk zeker missen!

Ben je nou op zoek naar doe het zelf ideeën voor binnen-en buitenshuis? Klik dan hier!

Gerelateerd nieuws:  Op deze plekken is een e-sigaret verboden

Recent

Duurzame stedelijke ontwikkeling

28/06/2023

Alles wat je nodig hebt voor een avondje ontspannen

21/06/2023

De voordelen van zonnepanelen plaatsen

16/06/2023

Hier vind je telefoonwinkels in Limburg

07/06/2023

Hoe blijf je productief tijdens de zomer op je werk?

05/06/2023

Meer in deze categorie

Alles wat je nodig hebt voor een avondje ontspannen

|

Hoe blijf je productief tijdens de zomer op je werk?

|

Spanning in de slaapkamer

|

Doe-het-zelfideeën voor binnen- en buitenshuis

|
,
© Copyright Limburgsekrant 2023
hello world!