Zó geniet je optimaal van je tuin in Limburg

14/11/2022
|
15
veranda overkapping

Een tuin in Limburg is over het algemeen net even wat anders dan een tuin in de rest van Nederland. Dit komt omdat Limburg wat hoogten betreft er echt tussenuit springt. Zo zijn de laagste delen in Limburg zo'n 10 meter hoog, maar de Klifberg bij Roermond is al zo'n 81 meter. Vooral meer naar het zuiden in de driehoek, Vaals, Heerlen en Maastricht zijn er behoorlijke heuvels. Dit heeft ook een invloed op de tuin. Daarnaast krijg je hier ook een handige tip voor lage grondwaterstanden!

Gebruik maken van de glooiingen

In plaats van alles strak te maken in de tuin, is het handig om juist gebruik te maken van de glooiingen die er zijn. Dit maakt een tuin namelijk direct wat speelser en het oogt niet zo stijfjes. Nog een voordeel is dat je voor dit effect niet zoveel hoeft te doen. De glooiing is er immers al.

Extra genieten van het uitzicht

Wil je extra genieten van het uitzicht op dat mooi stukje tuin? Kies dan voor een veranda overkapping. Op deze manier kun je ook het heuvelachtige groen achter het huis bekijken, zonder dat je direct in de regen of sneeuw zit. Heerlijk genieten met een kopje warme thee. Daarnaast heb je er ook nog eens extra woonruimte bij zo.

Gerelateerd nieuws  Rustig wonen in Heerlen
veranda overkapping

Tips voor een strakke tuin

Houd je toch van een strakke tuin en zijn die hoogteverschillen in je tuin een doorn in het oog? Dan kun je dit probleem ook oplossen met keerwanden. Dit zijn betonnen elementen in een L-vorm met een korte en lange zijde. De lange zijde is zogezegd het muurtje en de korte zijde komt in de grond. Op die manier heb je dus een afscheiding tussen een hoog stuk en een laag stuk tuin.

Trend 2022

Een trend die dit jaar zo her en der goed zichtbaar is en in 2023 vermoedelijk verder zijn weg zal volgen is het verduurzamen van een tuin. Tuinen die niet alleen voor de mooi zijn, maar ook een praktisch nut hebben. Denk daarbij aan bijvoorbeeld een appelboom. Ten eerste heb je daar schaduw van, je kunt er appels van eten en daarnaast kan een appelboom er ook voor zorgen dat het grondwaterpeil stijgt. Dit komt omdat onder andere de schaduw van de bomen en de wortels ervoor zorgen dat regenwater daar in de bodem zakt.

Verder is het gebruik van lavendel erg populair. Het zorgt niet alleen voor mooie paarse bloemen, maar de geur van lavendel is ook nog eens rustgevend. Heerlijk dus om er wat van te plukken voor in huis.

Recent

Baby shower hapjes

20/11/2022

Het perfecte tuinfeest in Limburg organiseren

18/11/2022

Verduurzaming en bezigheid op de Chemelot bedrijfscampus in Geleen

16/11/2022

Top 5 kastelen in Limburg

16/11/2022

Autoverhuur Limburg

10/11/2022

Meer in deze categorie

Het perfecte tuinfeest in Limburg organiseren

|

Tips voor de ideale schoolfoto in Limburg

|

Criminaliteit: zo kun je voorzorgsmaatregelen nemen

|
,

Leuke activiteiten voor kinderen tijdens de herfstvakantie

|
© Copyright Limburgsekrant 2022
hello world!