De leukste steden van Limburg om in te werken

10/09/2022
|
38
akoestische stoel

Het Limburgse heuvelland is prachtig en je kunt er lekker wandelen. Maar ook werken in Limburg is ontzettend leuk. Maar waar is het nu echt het leukst om te werken? Ga je na je werk een drankje doen in een akoestische stoel met je collega’s in Sittard? Of ga je liever na je werk shoppen in Maastricht?

Maastricht

Maastricht is de hoofdstad van de provincie Limburg en naar mijn mening ook de leukste stad van heel Limburg. Met ongeveer 125.000 inwoners is het ook de grootste stad van Limburg. De geschiedenis van Maastricht is al begonnen in de tijd van Romeinen. Deze geschiedenis is er dan ook terug te vinden. In Maastricht zijn opgravingen gedaan die je terugbrengen naar de Romeinen, de vroege middeleeuwen, de late middeleeuwen en tenslotte onze huidige tijd. De geschiedenis heeft ervoor gezorgd dat de stad is zoals die nu is; Een stad met universiteiten, veel musea, gezellige terrasjes, leuke winkels, parken en diverse uitgaansgelegenheden. De voordelen van werken in Maastricht is dat er altijd iets te doen is, het is gevarieerd en er is genoeg werk door de vele winkels, terrassen en restaurants. Tijdens de feestdagen is het dan ook extreem druk. Het is in Maastricht wel noodzakelijk dat je een beetje Engels kunt spreken, want er wonen veel buitenlandse studenten in Maastricht.

Roermond

De stad Roermond heeft ruim 57.000 inwoners. Roermond is in de geschiedenis altijd een belangrijke handelspost geweest, omdat de stad een gunstige ligging heeft. Roermond kent net zoals Maastricht een rijke geschiedenis waardoor er nog veel oude kerken en kloosters te zien zijn. In Roermond zijn er veel oude gebouwen, mooie parken, enkele musea en ook een overvloed aan winkels, restaurants en barretjes. In Roermond is ook een hele grote kleding outlet waar je alle soorten designerkleding kunt kopen. Ook in Roermond is het niet moeilijk om aan werk te komen door de vele winkels.

Valkenburg

Valkenburg is een relatief kleine stad met ongeveer zo‘n 6000 inwoners, maar toch is het een geliefde bestemming onder veel toeristen. Ik ben eens in Engeland een brochure tegenkomen waar de kerstmarkt van Valkenburg instond. Dit komt omdat het ligt in een heuvelachtige omgeving waarin het stadje is gesitueerd. Naast Maastricht en Roermond kent Valkenburg ook een rijke geschiedenis. De naam Valkenburg is voor het eerst opgeschreven in het jaar 1041. In Valkenburg zijn er veel bezienswaardigheden. Oude bouwwerken zoals kasteel Valkenburg, de oude stadswallen, de grendelpoort en andere bouwwerken die dateren uit de oude geschiedenis. Valkenburg staat ook bekend om zijn casino. De mooie parken en de natuurgebieden in de buurt. In de toeristische seizoenen zit heel Valkenburg vol. Ze genieten dan in het stadscentrum van de leukste terrassen en de lekkerste restaurants. Loop eens door het stadscentrum en vraag eens of ze ergens op zoek zijn naar nieuw personeel.

Ik hoop dat ik je heb kunnen helpen met een aantal leuke steden in Limburg waar genoeg werk te vinden is. Lees ook hoe je productief kunt blijven op je werk.

Gerelateerd nieuws:  Bedrijfsvoering in Maastricht; houd de administratie in orde

Recent

Duurzame stedelijke ontwikkeling

28/06/2023

Wat heb je nodig voor de perfecte vriendinnen avond?

23/06/2023

Alles wat je nodig hebt voor een avondje ontspannen

21/06/2023

De voordelen van zonnepanelen plaatsen

16/06/2023

Hier vind je telefoonwinkels in Limburg

07/06/2023

Meer in deze categorie

Duurzame stedelijke ontwikkeling

|

De voordelen van zonnepanelen plaatsen

|

Hier vind je telefoonwinkels in Limburg

|

Op deze manier kan jij je huis schoon houden

|
© Copyright Limburgsekrant 2023
hello world!