Deze mooie plekken in de Ardennen mag je niet missen

11/09/2022
|
31
weekend Ardennen

Ga jij binnenkort lekker een weekend Ardennen? Dan moet je natuurlijk wel een aantal mooie plekken weten die je tijdens je verblijf kunt gaan bezichtigen. Ga jij Han-sur-Lesse en Rochefort of naar de watervallen van Coo? We gaan een aantal mooie plekken voor jou op een rijtje zetten.

Han-Sur-Lesse en Rochefort

In het westelijke deel van de Ardennen ligt de plaats Han-sur-Lesse. Als je op vakantie bent in de Ardennen moet je hier absoluut even langs gaan, want het is echt een leuke bestemming. Een verblijf hier is leuk voor alle leeftijden en dus ook voor gezinnen met kinderen. Ga jij naar het nabijgelegen Wildpark, de bladerdakbrug of naar de grotten van Han?

Bouillon

Bij de Franse grens in het zuiden van België, ligt een van de mooiste bezienswaardigheden van de Ardennen om te bezichtigen. Dit is de middeleeuwse Burcht van Godfried van Bouillon. Er zijn hier veel verblijfsplekken zoals bijvoorbeeld campings en jeugdherbergen. Deze hebben een mooie locatie naast de Semois rivier. Je hebt hier prachtige wandelroutes, dus als jij zin hebt om een dag op een mooie locatie te wandelen. Ga hier dan vooral even kijken.

Spa

In de omgeving van Spa is ontzettend veel te doen en is daarnaast ook echt leuk om te verblijven. Spa bevindt zich in het oostelijk deel van de Ardennen. Er zijn talloze bezienswaardigheden waaronder de kuuroorden van Spa, Malmedy en het circuit van Francorchamps waar ieder jaar de formule 1 wordt gereden. Bij spa loopt de rivier de Amblève, hier bevinden zich de 15 meter hoge watervallen van Coo. Dit is ook leuk om een dagje naar toe te gaan. Tenslotte kun je ook een kijkje gaan nemen bij de grotten van Remouchamps.

Durbuy

Durbuy is het walhalla van de Ardennen. Het bevindt zich aan de oevers van de Ourthe en staat bekend als een historische plaats met karakteristieke huizen.  Je hebt er prachtige wandelroutes en je kunt er terecht om een dag te gaan kajakken. Daarnaast kun je er ook nog hunebedden bezoeken. Vanaf een grote toren kun je genieten van het prachtige uitzicht. Veel toeristen komen hier naartoe voor een actieve vakantie.

Zoals je hebt gezien is er in de Ardennen veel te doen, maar dit is natuurlijk nog niet alles. Ik raad je aan om eens rond te kijken op internet, want je komt gegarandeerd nog een aantal mooie plekken tegen. Boek je vakantie en kom even goed tot rust.

Gerelateerd nieuws:  Winter in Limburg

Recent

Duurzame stedelijke ontwikkeling

28/06/2023

Wat heb je nodig voor de perfecte vriendinnen avond?

23/06/2023

Alles wat je nodig hebt voor een avondje ontspannen

21/06/2023

De voordelen van zonnepanelen plaatsen

16/06/2023

Hier vind je telefoonwinkels in Limburg

07/06/2023

Meer in deze categorie

Duurzame stedelijke ontwikkeling

|

De voordelen van zonnepanelen plaatsen

|

Hier vind je telefoonwinkels in Limburg

|

Op deze manier kan jij je huis schoon houden

|
© Copyright Limburgsekrant 2023
hello world!