Winter in Limburg

05/12/2022
|
2
Sneeuwketting

Het is algemeen bekend dat Limburgers houden van gezelligheid. Deze gezelligheid gaat gepaard met het bourgondische leven. Denk hierbij bijvoorbeeld eens aan Limburgse vlaai of aan het echte Limburgse Zuurvlees. Hiernaast hebben de inwoners nog meer te bieden. Zo hebben de inwoners bijvoorbeeld een zachte G én zijn er in Limburg veel heuvels. Ondanks al deze heuvels in Limburg zijn er toch veel Limburgers die op wintersport vakantie gaan. Limburgers zijn namelijk over het algemeen echte natuurliefhebbers. Ook houden de meeste mensen uit Limburg wel van een avontuurtje. Hou er rekening mee dat je sneeuwkettingen bij je moet hebben in sommige Europese landen. In deze blog lees je alles over winter in Limburg. Als je interesse hebt in kerst vieren in Valkenburg, klik dan hier.

Sneeuwkettingen

De winter wordt ook wel het seizoen van de gezelligheid genoemd. Met een beetje geluk veranderd het landschap en wordt het nog magischer door een laagje sneeuw. In Limburg kun je perfect een wandeling maken, lekker schaatsen op de schaatsbaan of een warm drankje drinken in een van de vele cafeetjes. Hou er rekening mee dat als het gesneeuwd heeft dat het extra glad kan zijn. Als het glad is op de weg kan het handig zijn om sneeuwkettingen om je banden te doen. In Nederland is dit echter niet verplicht. Dit in tegenstelling tot andere Europese landen waar het vaak verplicht is om sneeuwkettingen bij je te hebben én te monteren als dit nodig is. Klik hier als je op zoek bent naar sneeuwkettingen. Hou hiervoor het weerbericht goed in de gaten. Een goede voorbereiding is immers het halve werk. We adviseren je om geen risico’s te nemen bij het gebruiken van sneeuwkettingen.

Kleding

Als je dan eindelijk veilig op de plek van bestemming aangekomen bent is het belangrijk dat je een goede outfit aanhebt. Als je niet de goede kleding aan hebt kan dit je wandeling namelijk helemaal verpesten. Niemand houdt ervan om natte sokken te hebben omdat je schoenen niet waterdicht blijken te zijn. Ook kan het een stuk minder erg zijn om in een regenbui terecht te komen als je een paraplu bij je hebt of een goede winterjas aan hebt. Naast een goede outfit, waarin je het niet té warm of té koud hebt, is het ook belangrijk om ervoor te zorgen dat je goed zichtbaar bent in de winter. De dagen zijn kort en de kans dat het donker is, is in de winter extra groot. Dit kan leiden tot gevaarlijke situaties als je niet goed zichtbaar bent. Zorg er daarom voor dat je lichtjes of lampjes bij je hebt of dat je iets van reflectie op je jas hebt. Er mogen dan wel misschien op de meeste wandelpaden geen auto’s of andere voertuigen komen, toch moet je soms een weg oversteken of kom je op een weg waar auto’s wel toegestaan zijn. Zorg er daarom dan ook altijd voor dat je goed zichtbaar bent.

Gerelateerd nieuws:  Herten, een klein Limburgs dorp

Recent

De bekendste bedrijven in Limburg

24/03/2023

Hond en kat samen? Zo doe je dat!

17/03/2023

Unieke interieur stijlen in Limburg

03/03/2023

Voordelen van wonen in Zuid Nederland

28/02/2023

Hoe creëer je meer ruimte in je huis

22/02/2023

Meer in deze categorie

Wonen in de hoofdstad van Limburg

|

Leuke experimenten voor thuis

|

Maak je spirituele ontwikkeling door in Limburg

|

Wonen in Zuid-Limburg: wat kun je verwachten?

|
© Copyright Limburgsekrant 2023
hello world!