Metaalrecycling in Limburg

31/10/2022
|
27
metaalrecycling in heerlen

Tegenwoordig is afval recyclen niet meer dan normaal. Iedereen is ermee bezig, want het begint al bij het afval scheiden bij je thuis. Ook metaal wordt gerecycled. Metaal is een veelgebruikt materiaal wat veel afval oplevert. Toch kun je metaal ook slim recyclen. Metaal wordt gerecycled omdat zo vervuiling wordt tegengegaan. Hoe wordt metaal precies gerecycled? Je leest het in dit blog.

Sorteren

De eerste fase van het recyclen van metaal is het sorteren ervan. Metaalrecycling in Heerlen doet dit bijvoorbeeld. Metaal wordt bij hen gesorteerd in ferrometalen en non-ferrometalen. De ferrometalen zijn de metalen die ijzer als belangrijkste onderdelen hebben. Non-ferrometalen zijn alle metalen die daarna achterblijven. Denk daarbij aan aluminium en koper. De ferrometalen worden tijdens het recyclen gemakkelijk eruit gehaald door het gebruik van magneten. Wat overblijft zijn dan automatisch non-ferrometalen. Daarna wordt er soms nog een tweede sortering gedaan. Zo kunnen de metalen nauwkeuriger worden gescheiden op basis van kwaliteit.

metaalrecycling in heerlen

Behandelen

Daarna worden de materialen die zijn gescheiden gebroken of versneden en heel soms worden ze behandeld om onzuiverheden zoals verf en lijm te verwijderen. Daarna worden de materialen altijd samengeperst tot balen. Deze balen zijn homogeen.

Recyclen

De materialen zijn nu behandeld en zijn een secundaire grondstof. Ze worden gesmolten in ovens en worden dan weer opnieuw gesorteerd. Dit wordt gedaan in een lichte fractie en een zware fractie. De lichte fractie bevat bijvoorbeeld kunststoffen en schuim en de zware fractie bevat bijvoorbeeld hout en mineralen.

Daarna

Metalen zijn oneindig recyclebaar. Nadat de metalen zijn gerecycled worden er nieuwe dingen van gemaakt. Denk aan bijvoorbeeld blikjes, huishoudelijke apparaten en sleutels. Maar ook dingen als spuitbussen, keukenspullen en auto-onderdelen. Niet meer bruikbaar? Dan wordt het vanzelf opnieuw gerecycled. Heb je zelf metaal wat je niet meer gebruikt? Dan kun je het naar een metaalrecycling bedrijf brengen en dan zorgen zij dat het gerecycled wordt. Deze bedrijven zijn in heel Nederland te vinden, dus ook in Limburg. Vond je dit artikel nu interessant? Lees dan meer over gevaarlijke stoffen in Nederland.

Gerelateerd nieuws:  De bekendste kenmerken van Limburg

Recent

Een nieuwe waardering voor fysieke arbeid

20/10/2023

Praktische tips voor een duurzamere levensstijl

16/10/2023

9 tips om spinnen te verjagen

12/10/2023

Leukste schmink ideeën voor carnaval

09/10/2023

De bekendste kenmerken van Limburg

05/10/2023

Meer in deze categorie

9 tips om spinnen te verjagen

|

Leukste schmink ideeën voor carnaval

|

De bekendste kenmerken van Limburg

|

Wat zijn de regels voor auto wrapping in Nederland?

|
© Copyright Limburgsekrant 2023
hello world!