Verduurzaming en bezigheid op de Chemelot bedrijfscampus in Geleen

16/11/2022
|
37
Chemelot bedrijfscampus in Geleen

De Chemelot bedrijfscampus in Geleen is het grootste industriecomplex. Het industrieterrein omvat 800 hectare grond. De laatste jaren zijn op het industrieterrein ook andere activiteiten en instellingen te vinden. Op de campus houden verschillende instellingen zich bezig met een aantal zaken. Daarnaast is de organisatie van Chemelot bedrijfscampus de afgelopen jaren, druk bezig geweest met het verduurzamen. Waar instellingen zich mee bezig houden en hoe de verduurzaming heeft plaatsgevonden, lees je allemaal in deze blog!

Waar houden de verschillende instellingen zich mee bezig op de campus?

Op de campus vinden er onderzoeken en ontwikkelingen plaats. Naast het doen van onderzoek en het vinden van ontwikkelingen, wordt er ook onderwijs gegeven. De richting van het onderwijs dat gegeven wordt, heeft betrekking tot het gebied van chemie, materialen en andere life sciences. De campus kent vele ontwikkelingen de laatste jaren, waarbij de focus ligt voornamelijk op duurzame technologieën en hoogwaardige materialen. De verschillende bedrijven kenmerken zich door duizenden hoogopgeleide medewerkers, die elke dag proberen te innoveren.

Het innoveren gaat wel gepaard met een strikte veiligheid. Het is belangrijk dat op de campus gewerkt worden met veiligheidsinformatiebladen. Dit heeft ermee te maken dat op de campus gewerkt wordt met gevaarlijke stoffen. Bovendien levert de campus een actieve bijdrage in het land. Dit gebeurt onder andere door het faciliteren van de bouw van proeffabrieken en het versnellen van de ontwikkeling van nieuwe bedrijvigheid. Lees hier alles wat je moet weten over veiligheidsinformatiebladen.

Verduurzaming op de campus

In het verleden is bekend geworden dat op de campus bedrijven zijn gevestigd die veel CO2 uitstoten. De campus behoorde zelfs tot een van de tien meest uitstotende industriegebieden in Nederland. Door deze bekendmaking is de campus bezig om zich te verduurzamen. Voor de verduurzaming, wordt er veel geld geïnvesteerd. Zo heeft de campus aangegeven dat na 2008 miljoenen euro’s uitgegeven zouden worden om de CO2-uitstoot te reduceren. Om de uitstoot te reduceren heeft de organisatie verschillende ideeën doorgevoerd. Er zijn fietspaden en wandelpaden aangelegd. Bovendien zijn er ook bushaltes geplaatst om de hoeveelheid uitstoot van auto’s te verminderen. Naast het gebruik van de auto te verminderen, heeft de organisatie nog een aantal plannen. Zo zijn er parken, groenstroken n sportvelden aangelegd.

De campus kent de afgelopen jaren een flinke groei en verwacht ook alleen maar te groeien. In 1924 is de campus geopend en momenteel zijn er meer dan 150 instellingen gevestigd. De instellingen verschillen van kleine en middelgrote bedrijven, tot aan multinationals. Dagelijks zijn de verschillende bedrijven bezig om zich te innoveren op het gebied van duurzaamheid. Naast deze blog hebben wij ook nog een andere blog over Chemelot bedrijfscampus. In deze blog vind je onder andere de missie, de ambitie en waarom Chemelot bedrijfscampus zo uniek is! Benieuwd naar onze blog? Klik dan hier!

Gerelateerd nieuws:  Onderzoek behandeling epilepsie, van UM naar Harvard!

Recent

Duurzame stedelijke ontwikkeling

28/06/2023

Wat heb je nodig voor de perfecte vriendinnen avond?

23/06/2023

Alles wat je nodig hebt voor een avondje ontspannen

21/06/2023

De voordelen van zonnepanelen plaatsen

16/06/2023

Hier vind je telefoonwinkels in Limburg

07/06/2023

Meer in deze categorie

Wat is Cardano?

|

Chemelot bedrijfscampus in Geleen

|
,

Onderzoek behandeling epilepsie, van UM naar Harvard!

|
© Copyright Limburgsekrant 2023
hello world!