Onderzoek behandeling epilepsie, van UM naar Harvard!

27/12/2021
|
99
driving-lessons-Sittard

Het UM (Universiteit Maastricht) heeft onlangs (22 december 2021) gepubliceerd dat het onderzoek naar een betere behandeling voor epilepsie verder gaat in Harvard. 

Internationaal 

Frederique Schaper, arts-klinisch onderzoeker, studeerde biomedische wetenschappen en promoveerde in 2019 bij het UM. Het UM telt iets meer dan 21.000 studenten en telt maar liefst 123 nationaliteiten. Daarbij is maar liefst 55% buitenlands. Dat is meer dan het dubbele van het landelijke gemiddelde. Het onderzoek heeft dus al een vrij internationaal karakter. 

Frederique is ontzettend blij dat hij in Harvard de kans krijgt om het onderzoek, dat in Maastricht is gestart, te mogen voorzetten met het team. Het is natuurlijk altijd de vraag of er voldoende budget is voor een onderzoek. Gelukkig is er budget voor vervolg van het onderzoek. Daarbij is Frederique ook niet even zomaar iemand, hij won verschillende prijzen, waaronder de KNAW van Leersum prijs.  

Het onderzoek 

Wat houdt het onderzoek precies in? Het onderzoek heeft als doel om een landkaart te maken van de netwerpverbindingen in de hersenen. Daarvan is het doel om ziektes zoals depressie, Parkinson en dus ook epilepsie beter te behandelen. Het zou natuurlijk ontzettend fijn zijn als dit goed lukt, want het kan de levenskwaliteit van veel mensen vermoedelijk behoorlijk verhogen. In het najaar van 2022 verwacht men de eerste resultaten van het onderzoek, naar buiten te kunnen brengen. 

Gaan straks alle vervolgonderzoeken naar Harvard? 

Dat is niet zo te zeggen. Aan de Universiteit van Maastricht werken veel veelbelovende studenten. Dus er zijn genoeg mogelijkheden voor de universiteit om boven het maaiveld uit te steken en belangrijke onderzoeken te blijven doen. Het is daarom ook alleen maar als mooi te omschrijven, dat het onderzoek een vervolg krijgt in Harvard. Het past perfect bij het internationale karakter van de universiteit. 

Wat maakt het UM zo speciaal? 

Wat biedt universiteit Maastricht nu zoveel meer aan buitenlandse studenten? Dat is niet zo direct aanwijsbaar. Het heeft vooral een zeer goede reputatie en staat bekend als een zeer goede universiteit. Dat heeft natuurlijk een zeer grote aantrekkingskracht op alle studenten wereldwijd. Het is ook niet zo, dat je zomaar als buitenlandse student, er makkelijker terecht komt.

Het wordt sowieso voor buitenlandse studenten steeds moeilijker om een plek te krijgen. Dat heeft ook te maken met de woningnood. De afstand tussen de universiteit en de woonplek wordt ook vaak wat groter. Niet voor niets is bijvoorbeeld 'driving lessons Sittard' een zeer populair zoekterm geworden. Buitenlandse studenten volgen Engelstalige rijlessen om hier in Nederland hu rijbewijs te halen. Ze zoeken op Google naar driving lessons Sittard en halen hun rijbewijs, naast hun studie.

Gerelateerd nieuws:  Hygiënische maatregelen binnen Limburgse bedrijven

Recent

Duurzame stedelijke ontwikkeling

28/06/2023

Alles wat je nodig hebt voor een avondje ontspannen

21/06/2023

De voordelen van zonnepanelen plaatsen

16/06/2023

Hier vind je telefoonwinkels in Limburg

07/06/2023

Hoe blijf je productief tijdens de zomer op je werk?

05/06/2023

Meer in deze categorie

Verduurzaming en bezigheid op de Chemelot bedrijfscampus in Geleen

|

Wat is Cardano?

|

Chemelot bedrijfscampus in Geleen

|
,
© Copyright Limburgsekrant 2023
hello world!