Top 5 kastelen in Limburg

16/11/2022
|
25

Zonder een bepaalde volgorde worden de 5 mooiste kastelen van Limburg in deze blog beschreven. Net als een architect Amstelveen zoeken de architecten, die verantwoordelijk zijn voor het maken van deze kastelen, aandacht doormiddel van de detaillering in het materiaal.

1. Kasteeltuinen Arcen

Het perceel in Arcen bestaat zoals de naam al zegt uit meer dan alleen een 17e -eeuws kasteel. Er zijn namelijk talloze prachtige tuinen te zien zover het oog kan waarnemen. Daarnaast is er een groot aanbod op het gebied van horecagelegenheden. Tot slot is Kasteeltuinen Arcen uitstekend geschikt voor kinderen door onder andere de minigolfbaan, de dieren in de aaiweiden het speelstrand. 

2. Kasteel Hoensbroek

Kasteel Hoensbroek, ook wel kasteel Gebrookhoes genoemd, behoort tot een van de grootste kastelen van Nederland. De hoge ronde toren dateert terug tot maar liefst 1360. Wat het kasteel extra speciaal maakt is dat het zich in een moeras bevindt én dat het kasteel omringt is door wateren.

3. Kasteel Wijlre

Wat kasteel Wijle kenmerkt is de opvallend grootte zonnewijzer op de zijgevel aan de straatzijde van het kasteel. Kasteel Wijlre is een herenhuis dat omringt wordt door grachten. Het kasteel is rond 1650 gebouwd waarna er in 1810 een prachtige tuin in landschapstijl is ontworpen en aangelegd door een bekende Maastrichtse architect.

4. Kasteel Aldenghoor

Om kasteel Aldenghoor te bezoeken zul je eerst af moeten reizen naar het pittoreske dorp Haelen. Haelen is terug te vinden in de gemeente Leudal dat in midden Midden-Limburg ligt. Het kasteel staat bekend om de 4 torens waarvan er 3 tijdens een belegering in 1598 zijn vernield. Verder is het zeker waard om kasteel Keverberg te bezoeken wanneer je je in gemeente Leudal bevindt. Het kasteel is bekend door de combinatie in stijl tussen oudheid en moderniteit.  

5. Kasteel Schaloen

Het volgende kasteel op de lijst is kasteel Schaloen te Oud-Valkenburg. De gracht om het woonhuis werd gevoed met water van de Molenbeek. Kasteel Schaloen is een van de weinige echte witte kastelen uit deze lijst. Ook dit kasteel wordt omringd door water en is gebouwd op een verhoogd stenen oppervlak dat al eeuwen stand houdt.

Ben je na het lezen van deze blog ook benieuwd naar onze andere blogs? Lees dan eens onze blog over Chemelot bedrijfscampus in Geleen

Gerelateerd nieuws:  Hygiënische maatregelen binnen Limburgse bedrijven

Recent

Duurzame stedelijke ontwikkeling

28/06/2023

Alles wat je nodig hebt voor een avondje ontspannen

21/06/2023

De voordelen van zonnepanelen plaatsen

16/06/2023

Hier vind je telefoonwinkels in Limburg

07/06/2023

Hoe blijf je productief tijdens de zomer op je werk?

05/06/2023

Meer in deze categorie

Duurzame stedelijke ontwikkeling

|

De voordelen van zonnepanelen plaatsen

|

Hier vind je telefoonwinkels in Limburg

|

Op deze manier kan jij je huis schoon houden

|
© Copyright Limburgsekrant 2023
hello world!