Toerisme in Kerkrade

28/12/2021
|
94
makelaar-kerkrade

Kerkrade is een bijzondere plek voor toeristen. De gemeente telt 45.297 inwoners (1 juli 2021, cbs) en biedt een interessant stukje geschiedenis. Niet voor niets hoort het bij de te ontdekken plekjes voor toeristen. Wat maakt gemeente Kerkrade nu zo interessant? Dat laat zich niet zo moeilijk raden. Kerkrade biedt diverse bezienswaardigheden die niet alleen voor de inwoners, maar ook voor toeristen, erg boeiend zijn. 

D'r Joep 

D'r Joep is het nationaal monument van mijnwerkers. Het staat sinds 1957 op de Markt in het centrum van Kerkrade. Het idee komt van Jean Hermans, een Kerkradenaar. Zijn vader was verongelukt als mijnwerker. Beeldhouwer Wim van Hoorn maakte vervolgens het bronzen beeld 'D'r Joep'. Het beeld is er ter ere en glorie van de mijnwerkers in de Mijnstreek. Destijds ging het in eerste instantie om de nagedachtenis van 1169 mijnwerkers die ondergronds zijn verongelukt en 286 mijnwerkers die bovengronds zijn verongelukt.  

Rodahal 

Natuurlijk is de Rodahal in het centrum van Kerkrade enorm bekend. Met name toen het schlagerfestival, gepresenteerd door Dennie Christian, op de televisie werd uitgezonden. Ook traden hier hele bekende bands op zoals Iron mailden en de Golden Earing. De hal is geopend in 1966 en wordt nog steeds gebruikt. Niet alleen voor concerten, maar ook voor beurzen en markten. Wat de Rodahal erg bijzonder maakt is de constructie van het gebouw. Het heeft een beetje de vorm van een vlinderdag. Daarnaast is de hangende dakconstructie ook zeer bijzonder. 

Kasteel Erenstein 

Voor toeristen is kasteel Erenstein ook een bezichtiging meer dan waard. Dit kasteel is gebouwd in 1340 of 1396, daarover is geen consensus. Maar, het is in ieder geval een historisch zeer bijzonder gebouw. Het kasteel in gemeente Kerkrade ligt in de zogenaamde Anstelvallei. De naam van het kasteel is een verbastering van de familienaam: Van Ederen. 

Kerkrade is vooral aantrekkelijk voor toeristen, die de minder bekende plekken willen herontdekken. Het is niet te druk en mensen wonen er graag. Dit bevestigt ook makelaar Kerkrade. Het is dus een geweldig mooi stuk Nederland, met veel geschiedenis. Wanneer je op zoek bent naar een huis verteld makelaar Kerkrade je graag meer over de stad.

Voor de mensen die van vertier houden, is carnaval vieren in Kerkrade een goed idee. Elk jaar wordt daarbij ook 'D'r Joep' in carnavalskledij gehesen.  

Ben je op zoek naar andere historische of uitgaansplekken binnen Limburg? Neem dan zeker even een kijkje tussen onze andere artikelen.

Gerelateerd nieuws:  Lekker ontspannen in Limburg

Recent

Duurzame stedelijke ontwikkeling

28/06/2023

Alles wat je nodig hebt voor een avondje ontspannen

21/06/2023

De voordelen van zonnepanelen plaatsen

16/06/2023

Hier vind je telefoonwinkels in Limburg

07/06/2023

Hoe blijf je productief tijdens de zomer op je werk?

05/06/2023

Meer in deze categorie

Duurzame stedelijke ontwikkeling

|

De voordelen van zonnepanelen plaatsen

|

Hier vind je telefoonwinkels in Limburg

|

Op deze manier kan jij je huis schoon houden

|
© Copyright Limburgsekrant 2023
hello world!