Tips om een woninginbraak te verkleinen

04/04/2023
|
7

Een woninginbraak is vaak binnen enkele minuten gebeurd. Het is daarom belangrijk om goed op de hoogte te zijn hoe je de kans op een woninginbraak kunt verkleinen. Deze tips gaan ervoor zorgen dat een woninginbraak bij jou wordt verkleind. Dit is bijvoorbeeld ook handig voor wanneer je in een vakantiepark op vakantie gaat!

1.      Sluit alle ramen en deuren

Als je weggaat van huis is het belangrijk dat alle ramen en deuren gesloten zijn. Het kan soms voorkomen dat je haast hebt en dat je de voordeur niet hebt gesloten. Dit is een ideale kans voor inbrekers om in te breken. Check daarom altijd of alle ramen en deuren dicht zijn voordat je van huis vertrekt.

2.      Laat het huis er bewoond uitzien

Vooral in de avonduren is het belangrijk om te laten zien dat je huis er bewoond uitziet. Waarom? Inbrekers breken vaak in als er niemand thuis is. Je kunt je huis er bewoond uit laten zien door lampen aan te laten binnen en buiten. Of om de gordijnen open en dicht te maken. Ben je op vakantie? Vraag je buren of vrienden of zij elke dag even je huis bewoond laten uitzien.

3.      Beveilig je woning

Een goede beveiliging van je woning is heel belangrijk om inbrekers buiten de deur te houden. Zonder beveiliging zijn ze namelijk zo binnen, niet alleen de voordeur is belangrijk om te beveiligen maar ook de ramen, achterdeur en garage. Twijfel je nu of jouw huis wel goed beveiligd is? Bij slotenmaker in Geleen kunnen ze jouw woning goed beveiligen en ben je er zeker van dat inbrekers niet door jouw deuren en ramen kunnen komen.

4.      Zorg voor geluid in je huis

Als er iets is waar inbrekers niet van houden dan is het geluid. Door geluid kunnen ze niet horen of er iemand thuis is of dat er bijvoorbeeld een hond rondloopt. Als je de deur uitgaat kun je daarom de radio aanzetten.

5.      Leg je kostbare spullen op een veilige plek

Laat kostbare spullen niet rondzwerven door het huis, maar leg ze op een veilige plek. Het liefst een plek die afgesloten kan worden zodat je er zeker van bent dat niemand eraan kan komen.

Vond je deze blog interessant? Lees dan ook boete voor scooter rijden zonder rijbewijs

Gerelateerd nieuws:  De voordelen van zonnepanelen plaatsen

Recent

10 Tips voor in het vakantiepark

26/08/2023

Effectief omgaan met energie

21/08/2023

Stijging in het aantal bedrijfsongevallen in Limburg roept vragen op

21/07/2023

De beste trouwlocaties in Limburg

20/07/2023

De talrijke voordelen van keramische tegels

18/07/2023

Meer in deze categorie

10 Tips voor in het vakantiepark

|
,

Effectief omgaan met energie

|

Stijging in het aantal bedrijfsongevallen in Limburg roept vragen op

|

Duurzame stedelijke ontwikkeling

|
© Copyright Limburgsekrant 2023
hello world!